Hva er et forbrukslån?


Et forbrukslån
 er en type lån der man ikke er bundet til å bruke kapitalen til noe spesifikt, slik tilfellet ved et dedikert bolig- eller billån vil være. Som man kan lese av navnet så er dette et lån til forbruk, og det finnes ikke noe definisjon på hva forbruk er. Derfor kan du i praksis låne penger til akkurat hva du vil!

Sikkerhet er ikke nødvendig

En annen avgjørende faktor for at mange velger å søke om et forbrukslån, er at det ikke er nødvendig å stille med sikkerhet for lånet. Kort fortalt så betyr det at du ikke er nødt til å ha egenkapital, og du må heller ikke være boligeier for å søke.
For her søker du utlukkende på bakgrunn av egen inntekt og økonomi for øvrig. Det gjør at man kan søke om slike lån akkurat når man trenger det, uten noen grundigere forberedelser eller oppsparing. Ulempen er at det fører til nokså høye renter sammenlignet med et sikret lån, og gjerne over 15 prosent.

Mange fordeler med forbrukslån

Andre fordeler med forbrukslån er at du kan søke om å låne opp mot 500 000 kroner, og at du kan bruke inntil 15 år på å nedbetale gjelden hos de beste bankene. Videre så vil det også være mulig å ta opp et slikt lån på dagen, slik at ventetiden blir minimal.
Å søke om et forbrukslån er svært enkelt. Husk å bruke BankID når du søker, slik at ventetiden blir så liten som mulig!

Relevante artikler: