Låne penger uten inntekt

Har du ikke en fast inntekt kan det være vanskelig å få innvilget en søknad om lån. Det er likevel ikke slik at det er utelukket å få lån selv om man ikke har en fast inntekt. Særlig forbrukslån og andre mindre lån er det mulig å ta opp selv uten inntekt å vise til.

Søker du om kredittkort er det ofte nok at du mottar studielån eller ytelser fra NAV. De fleste tilbydere av kredittkort godtar dette som inntekt dersom du søker om en lav kredittgrense.

Søker du om å låne større beløp blir det med ett noe vanskeligere, men det er langt fra umulig.

Søk lån med kausjonist

En enkel måte å låne penger uten inntekt er å få foreldrene dine eller noen andre til å stille som kausjonist for lånet. En kausjonist er kort fortalt noen som er villig til å risikere sin økonomi for at du skal få låne penger.

Ønsker man å ta opp lån med kausjonist går man i banken sammen med kausjonisten, eller man setter opp kausjonisten i søknadsskjemaet dersom man f.eks. søker forbrukslån via internett.

Har man kausjonist for sitt lån står man selv som lånetaker, og man får pengene selv. Kausjonisten stiller imidlertid sikkerhet for lånet sitt, og en slik sikkerhet kan være i f.eks. bil, bolig, båt eller andre eiendeler av verdi.

Dersom du misligholder lånet ditt kan banken kreve dekning direkte av kausjonisten, og banken kan i verste fall tvangsselge kausjonistens eiendeler som den har pant i for å dekke opp sitt krav. Det er derfor en viss risiko for noen å stille som kausjonist, og du bør kun spørre noen du stoler på og som stoler på deg, dvs. noen du kjenner godt.

Smålån uten krav til inntekt

En del mindre lånetilbydere har spesialisert seg på å tilby mindre lånebeløp til personer uten inntekt. Disse lånene har imidlertid ofte skyhøye renter og gebyrer, gjerne på flere hundre prosent per år. Å ta opp et slikt lån bør være absolutt siste utvei, men muligheten er der definitivt.

Lån til studenter

Studenter har sjelden annen inntekt å snakke om en studielånet. Strengt tatt er ikke studielånet en inntekt, også det er jo et lån. Men en del banker låner likevel ut penger til studenter som trenger små lånebeløp, f.eks. til depositum eller husleie i en kort periode. Ønsker du å låne penger uten inntekt, og du er student, bør du derfor forhøre deg med banken din om de likevel kan være villig til å gi deg et lite lån.