Bruk kredittkort i sommerferien

kredittkort i sommerferien

Stadig flere nordmenn velger å bruke kredittkort på feriereiser. Særlig i sommerferien er det vanlig at norske forbrukere benytter seg av kredittkort som betalingsmiddel. Og det er ikke uten grunn – å skaffe seg et kredittkort til sommerferien har mange fordeler.

Kredittkort er populært blant nordmenn. Faktisk viser statistikk at over 80 % av alle husholdninger har et eller flere kredittkort. Hvordan kredittkortet brukes varierer mye hos den enkelte forbruker. Et fellestrekk er imidlertid at mange bruker kredittkort når de er på ferie. I sommerferien reiser mange nordmenn til utlandet, og da er det svært vanlig å bruke kredittkort som betalingsmiddel på feriereisen. Stadig flere nordmenn velger også betale hele eller deler av sommerferien med kredittkort. Grunnen er enkel – bruk av kredittkort på ferie er lurt, særlig hvis sommerferien brukes i utlandet.

Se vår oversikt over de beste kredittkortene 

Unngå svindel – bruk kredittkort på feriereisen

En viktig grunn til at stadig flere nordmenn velger å benytte seg å kredittkort på feriereisen er at bruk av kredittkort i stor grad er med på å redusere faren for å bli svindlet.

Dersom man bruker kredittkort på feriereisen slipper man å være redd for at lønnskontoen skal bli tappet for penger dersom uvedkommende får tak i kortet eller kortinformasjonen. Kredittkortet er nemlig ikke tilknyttet lønnskontoen eller andre kontoer man eier, det er kun tilknyttet en kreditt hos en bank eller annen kredittilbyder. Dermed slipper man å være redd for at egne penger forsvinner dersom man blir svindlet. På feriereiser, og særlig sommerferie i utlandet, er det lurt å kun ha med seg kredittkort når man er ute å shopper. Det vanlige bankkortet kan man la ligge på hotellrommet i en safe.

Skulle man oppleve å bli svindlet kontakter man bare kredittkorttilbyderen umiddelbart. Da vil de sperre tilgangen på kreditten.

Bedre oversikt ved bruk av kredittkort

En annen fordel ved å bruke kredittkort på sommerferien i utlandet er at man får en bedre oversikt over forbruket sitt. De fleste kredittkort et helt gratis i bruk, også i utlandet, så lenge man betaler inn gjelden sin innen forfall. Kredittkortene har normalt inntil 50 rentefrie dager der man i prinsippet låner penger helt gratis. Ved å bruke kredittkort på feriereisen vil man få en god oversikt over forbruket sitt i kontoutskriften som følger fakturaen som kommer i etterkant.

Reiseforsikring inkludert

Det er flere grunner til at nordmenn bruker kredittkort til å betale feriereisen sin. En viktig grunn er at de fleste kredittkort har en innebygget reiseforsikring i kortet. Dette betyr at man automatisk får en reiseforsikring på feriereisen dersom man betaler minst halvparten av feriereisen med kredittkortet sitt. En helårsreiseforsikring er dyrt, og ikke nødvendigvis noe man trenger. Det kan derfor være lurt å benytte kredittkortet til å betale feriereisen, slik at man er forsikret når man skal ut å reise.