Få beste rente på forbrukslån

Forbrukslån er tradisjonelt dyre lån. Siden forbrukslån er lån som bankene gir uten å kreve sikkerhet så ønsker naturlig nok bankene å tjene mer på risikoen de tar. Selv om mange forbrukslån har en høy rente, er det imidlertid muligheter for å få et forbrukslån med er relativt gunstig rente. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan du kan få beste rente på forbrukslån.

Du som har kommet hit er antakelig på jakt etter et usikret lån med så gunstig rente som mulig. Det første du bør gjøre er å gjøre deg kjent med hvilke forbrukslån som finnes der ute. I tillegg bør du gjøre deg en tanke om hva du hvorfor du trenger et usikret lån og hvor mye du trenger å låne. Husk at lånet skal betales tilbake, og du bør ha en plan for hvordan du skal betale tilbake lånet så raskt som mulig. I tillegg bør du sørge for å ha kopi av siste års selvangivelse + dine to siste lønnsslipper tilgjengelig. Dette er informasjon som bankene sannsynligvis vil forvente at du gir dem.

Undersøk flere lånetilbydere

For å få beste rente på forbrukslån er det viktig å ikke velge den første og beste lånetilbyderen som dukker opp. Det finnes mange tilbydere der ute og det finnes også mange nettsider som har en god oversikt over vilkårene til de ulike lånetilbyderne. Når du undersøker de ulike lånetilbyderne kan du også gjøre variasjoner i lånesum og nedbetalingstid for å sjekke om dette gjør det en bedre rente på forbrukslån. Husk at de effektive rentene variere stort fra lånetilbyder til lånetilbyder. I vår store oversikt over ulike forbrukslån kan du velge å sortere de ulike forbrukslånene etter laveste rente.

Hvorfor får noen bedre rente på forbrukslånet enn andre?

Bankene tar en risiko ved å låne ut penger uten sikkerhet. De gjør alltid individuelle vurderinger av de ulike låntakerne, og vurderer risikoen ut fra opplysninger om den enkeltes betalingsevne og betalingsvilje. Når noen får bedre rente enn andre på forbrukslån er det fordi bankene vurderer at det er en mindre risiko ved å låne ut til disse personene. Det kan enten være fordi de har en høy inntekt eller fordi de ikke har mye gjeld fra før. Dette kan være med å medvirke til hva slags rente man blir tilbudt på lånet sitt.