De beste bensinkortene

Kjøp av bensin og annet drivstoff er en av de største kostnadspostene på et vanlig husholdningsbudsjett i en husholdning. Spesielt pendlere og andre personer som bruker bilen mye, betaler store kostnader til bensin årlig. I en tid der oljeprisen har sunket, har også bensin blitt dyrere og dyrere her til lands.

Ved å kutte kostnader til bensin og annet drivstoff, kan norske forbrukere de en markant forbedring av sitt husholdningsbudsjett. Er du bevisst på å forsøke å kutte ned på utgiftene til bensin og annet drivstoff, vil du merke det godt på din personlige økonomi.

De fleste nordmenn vet ikke at det er enkelt å senke kostnadene på bensin. Se såkalte «bensinkortene» er fortsatt en ukjent måte å spare penger på for folk flest. Dette er synd, fordi det er store summer å spare hvert år ved benytte seg at fordelene som et bensinkort gir. Vi ønsker derfor å gi deg en introduksjon til hvordan bensinkort fungerer, og hvilke bensinkort som er de objektivt beste.

Hva er bensinkort?

Bensinkort er enkelt forklart et kredittkort som gir deg rabatt når du bruker kortet til å betale for bensin og annet drivstoff. Det er ikke uvanlig at kredittkort også inneholder fordelsprogram som kan gi brukeren rabatter og fordeler på enkelte varegrupper, og bensinkort gir deg altså spesielle rabatter på nettopp bensin og annet drivstoff. Ved å bruke et bensinkort til å betale for drivstoffet sitt, kan en normal husholdning spare flere tusen kroner årlig. Det er derfor rart at ikke flere nordmenn bruker bensinkort, og er mer bevisste på de fordelene som et bensinkort gir.

De beste bensinkortene

Det finnes en rekke ulike kredittkort på markedet som gir brukeren spesielle rabatter ved kjøp av bensin. Noen kort er bedre enn andre, og under får du oversikt over de besninkortene som vi anbefaler.

Shell Mastercard bensinkort

Det første kortet vi vil trekke frem er Shell sitt Mastercard. Dette kortet utgis i samarbeid med Ikano Bank, og er kanskje det mest populære bensinkortet i Norge. En viktig grunn til dette er at det finnes mange Shellstasjoner rundt om i landet, og at Shellkortet gir en meget gunstig rabatt når du fyller bensin og annet drivstoff. Dersom du fyller bensin hos Shell-stasjoner gir Shellkortet deg 40 øre i rabatt per liter.

Shell sitt Mastercard gir deg også tilgang til en fordelsportal der du får oversikt over mange andre rabatter som inkluderes i kortet. Her finner du oversikt over rabatter på hotell, hos butikkjeder og andre aktører som har inngått en avtale med Shellkortet. I tillegg gir Shellkortet 1 % Trump-rabatt på alle varer du kjøper.

Shellkortet har ingen årsavgift, og du må heller ikke betale gebyr dersom du kun har et lavt forbruk på kortet. I tillegg betaler du ingen gebyrer på kortet når du betaler for bensin eller andre varer i butikk eller på nett. Shellkortet gir deg derfor mange fordeler i tillegg til å være et godt bensinkort som gir gode rabatter ved kjøp av drivstoff.

Les mer om Shell Mastercard 

 365Privat Mastercard bensinkort

365Privat har flere ganger blitt utropt til Norges beste bensinkort. En viktig grunn til dette er at kundene får store rabatter ved kjøp av bensin og annet drivstoff. I motsetning til Shellkortet, Gir 365Privat Mastercard deg rabatter ved kjøp av drivstoff på alle landets bensinstasjoner.

Bruker du 365Privat Mastercard når du kjøper bensin, får du 3,65 % rabatt. Ved et årlig bensinforbruk på f.eks. 1500 kroner i uka, innebærer dette et årlig forbruk på 78 000 kroner. Rabatten du får hvert år dersom du betaler drivstoffet med 365Privat vil med et slikt forbruk bli på hele 2874 kroner per år. Det er altså store summer å spare årlig ved å benytte deg at dette bensinkortet hver gang du betaler.

Dersom du fyller bensin eller annet drivstoff hos Esso-stasjoner, har 365Privat enda en liten fordel å by på. Her får du i tillegg til rabatten på 3,65 % en ekstrarabatt på 30 øre per liter. Bedre tilbud enn dette er det rett og slett vanskelig å matche!

Registrerer du 365Privat Mastercard i Statoils rabattprogram, får du også på Statoil-stasjoner 20 % ekstra i rabatt per liter i tillegg til den vanlige rabatten på 3,65 %.

Det er ikke bare kjøp av bensin som gir deg rabatt hos bensinstasjonene med dette kortet. Faktisk får du 3,65 % rabatt på alt du handler på bensinstasjonene. Her er det bare å slenge med en grandis og cola på kjøpet med andre ord.

I tillegg til å være et meget godt bensinkort, gir 365Privat Mastercard deg også rabatter på andre varegrupper. Kundene får blant annet også en rabatt på 3,65 % ved kjøp av klær og sko i alle norske klesbutikker. 365Privat gir deg også inntil 10 & rabatt dersom du bestiller leiebil fra Hertz. Også med dette bensinkortet får du tilgang til en egen portal som inneholder oversikt over alle de gode rabattene som kundene har tilgang til. Dette inkluderer blant annet rabatter på over 300 spisesteder, arrangementer og nettbutikker.

Les mer om 365 Privat Mastercard 

 Flexi Visa bensinkort

Det siste bensinkortet vi skal trekke frem i går vurdering av bensinkort er Flexi Visa. Nettavisen har tidligere kåret Flexi Visa til Norges beste kredittkort, og det med god grunn. Dette bensinkortet gir deg nemlig cashback når du handler. Cashback betyr kort fortalt at du får tilbake penger når du kjøper varer innenfor bestemte kategorier. En av disse kategoriene er naturligvis bensin og annet drivstoff, og Flexi Visa gir deg faktisk hele 4 % cashback (rabatt) hver gang du kjøper drivstoff. Med et ukentlig bensinforbruk på f.eks. 1500 kroner tilsier dette et forbruk på 78 000 kroner per år. Betaler du med Flexi Visa vil du i løpet av et år ha spart hele 3150 kroner!

Flexi Visa er imidlertid ikke bare et bensinkort. Dette kredittkortet lar deg som bruker selv velge hvilke kategorier du ønsker rabatter på. Her kan du blant annet velge mellom varegrupper som elektronikk, sportsutstyr, flyreiser og klær. Med jevne mellomrom kjører Flexi Visa egne kampanjer der rabattene kan være så store som 20 % på din valgte varegruppe.

Les mer om Flexi Visa 

Som du sikkert skjønner så er det kun fordeler ved å bruke bensinkort når du fyller bensin. Dette kan spare deg flere tusen kroner årlig, og kan ha en meget positiv effekt på sitt husholdningsbudsjett. Har du enda ikke skaffet deg et bensinkort, anbefaler vi deg derfor til å sjekke ut våre anbefalte kort. Bedre bensinkort finner du ikke på markedet i dag.