De beste bankene for refinansiering

Dersom du har mange dyre smålån og mye kredittkortgjeld, er det smarteste du kan gjøre å refinansiere gjelden din. Refinansiering er faktisk det første og viktigste steget mot en ny og bedre økonomi.

Mange har så mye smågjeld til ulike kreditorer at de har mistet kontrollen over all gjelden. Da er det viktig å få tilbake kontrollen før det er for sent. Refinansiering er er viktig steg på veien.

Refinansiering er en prosess hvor man erstatter eksisterende gjeld med et nytt lån. Målet er at det nye lånet har bedre betingelser enn den opprinnelige gjeldsposten. Det kan for eksempel være i form av et lavere effektivt rentenivåeller at man forlenger lånets nedbetalingstid.

Det første du må gjøre før så søker en bank om refinansiering er å få oversikt over all utestående gjeld som skal refinansieres. Ta kontakt med kreditorene og få informasjon om hvor mye du skylder dem.

Sjansen er stor for at all smågjelden du har opparbeidet deg har høye renter, som gjør det vanskelig å betale ned all gjelden raskt. Dersom du refinansierer den dyre gjelden, vil du antakelig få langt lavere rente enn du allerede har. Dette gjør de månedlige kostnadene på lånene dine lavere, og gjelden vil raskere kunne nedbetales.

En annen viktig fordel med å refinansiere er at du får samlet all den dyre gjelden din hos en og samme kreditor. I stedet for å betale en rekke småbeløp på renter og avdrag hver måned, så får du en faktura som betales til en kreditor. Når du endelig får oversikten over gjelden din på den måten, vil du oppleve det som en befrielse.

Hva koster et refinansieringslån?

Det er mange banker som tilbyr refinansieringslån som du kan bruke til å refinansiere gjelden din. Det kan være vanskelig å vite hvem du bør søke hos. Rentene på lån til refinansiering kan variere mye. Noen banker kan tilby deg meget gunstige renter på noen få prosent. Andre banker opererer med høyere renter, ofte på 15 – 20 %.

Når du søker om lån til refinansiering av annen gjeld, bør du selvfølgelig forsøke å oppnå en så lav rente som mulig. Hvor lav rente du blir tilbudt beror på hvordan bankene vurderer økonomien din når du søker om refinansiering. Jo mer risikofylt det er å låne deg penger, desto høyere rente vil du måtte betale på lånet ditt.

Renten påvirkes også av om bankene krever sikkerhet for refinansieringslånet eller ikke. De fleste forbrukslånsbanker tilbyr lån til refinansiering uten sikkerhet. Dette betyr at du ikke behøver å stille med sikkerhet i form av f.eks. pant i boligen din. Ved å tilby å låne deg penger uten at bankene får noen sikkerhet igjen for det, vil de ta kreve en høyere rente på lånet.

Noen få banker har spesialisert seg på refinansieringslån med sikkerhet. Her vil bankene kreve at du stiller sikkerhet i form av pant i bolig eller annen fast eiendom.

I listen under har vi funnet frem til tre banker som tilbyr gode lån som du kan bruke til refinansiering av dyre smålån og kredittkortgjeld.

Refinansiering med sikkerhet hos Bank2

Bank2 er en aktør som har spesialisert seg på lån til refinansiering med sikkerhet. Dette betyr også at banken kan tilby en langt lavere rente enn en aktør som låner ut penger uten å kreve sikkerhet. Hos Bank2 starter den nominelle renten på 3,8 prosent, mens den effektive renten starter på 4,95 prosent.

For å få innvilget lån til refinansiering hos Bank2 er det et vilkår at du kan stille med sikkerhet i form av pant i boligen din, eller i annen fast eiendom som du måtte eie. Eier du ikke noe du kan stille sikkerhet i, kan du eventuelt få en kausjonist til å garantere for lånet.

Fordelen med refinansieringslån hos Bank2, er at banken innvilger lånesøknader selv om søkeren har betalingsanmerkninger. Denne banken lar deg med andre ord starte med blanke ark.

Refinansiering uten sikkerhet hos Instabank

Har du ikke muligheten til å stille sikkerhet i form av pant i bolig eller annen eiendom, kan du søke om lån til refinansiering uten sikkerhet. Som nevnt over har disse lånene en langt høyere rente enn f.eks. lån fra Bank2, men til gjengjeld så vil renten normalt ligge under renten du allerede har på dine dyre smålån og andre kreditter.

Ved å refinansiere sparer du altså penger uansett. Husk at renten på kredittkort normalt ligger på mellom 25 – 30 %, mens refinansieringslån uten sikkerhet som regel har en rente på 10 – 20 %. Et enkelt regnestykke med andre ord.

Instabank er en stor og seriøs aktør som har spesialisert seg på blant annet refinansieringslån uten sikkerhet. Her starter de nominelle rentene på 7,99 %, men du må forvente deg en høyere rente enn hos f.eks. Bank2.

Hos Instabank kan du samle alle kredittkortgjeld og andre smålån i ett lån. På den måten får du bedre oversikt over økonomien. Normalt vil Instabank kunne tilby deg langt bedre rentebetingelser enn du har fra før, noe som gjør de månedlige kostnadene lavere, og gjør det enklere å betale ned gjelden raskere.

Når du søker om refinansiering hos Instabank, oppgir du i lånesøknaden at du ønsker å bruke lånesummen på å refinansiere andre lån. Deretter oppgir du hvilke kreditorer du har fra før, og hvilke lån du ønsker å refinansiere. Dersom Instabank innvilger lånesøknaden din, vil de automatisk innfri de lånene du ønsker å refinansiere. Dermed har har du færre kreditorer å forholde deg til, og en mer oversiktlig økonomisk hverdag.

Klipp kredittkortene!

For at det skal være et poeng å refinansiere kredittkortgjeld og dyre smålån, er det viktig at du avslutter alle avtaler du har med selskapene du nå har betalt ned gjelden hos. Dette betyr at du må klippe i stykker alle kredittkortene dine, og avslutte alle kundeforhold. Blir du fristet til å ta opp ny dyr gjeld som du hadde tidligere, vil du igjen miste kontrollen over økonomien din.