Norges billigste kredittkort

Det finnes mange kåringer av kredittkort der ute, og for folk flest kan det være vanskelig å forstå seg på hvorfor noen kort havner høyt på listen og noen havner lavere. I de fleste kåringene av kredittkort ser man på mange ulike faktorer, og renten er bare en av mange faktorer. Andre faktorer som kan spille inn på hvordan et kredittkort gjør det på i en kåring er for eksempel antall rentefrie dager, hvor god nettbankløsning man får, hvor gode bonuser og andre rabattfordeler man får når man bruker kredittkortet samt hvor mye kreditt man kan få. I denne kåringen ser vi kun på en ting; pris! Vi ønsker å gi våre lesere en oversikt over Norges billigste kredittkort, og med dette mener vi kort som er billige selv der man ikke betaler ned hele kreditten ved forfall. Her blir altså renten avgjørende, men faktorer som gebyr for bruk og uttak i Norge og utlandet samt eventuelle årsgebyrer spiller også inn.

Vi har kåret Norges billigste kredittkort.

1. Credits Visa

Kredittkortet Credits Visa fra BB Finans AS er uten tvil Norges billigste kredittkort. Det er rett og slett ingen konkurrenter i nærheten etter vår oppfatning (kanskje med unntak av andreplassen). Credits Visa gir deg ingen fordeler i form av reiseforsikring eller bonuser ved varekjøp. Klarer du deg imidlertid uten dette, og kun er på jakt etter et kredittkort som er billig i bruk, er Credits Visa kredittkortet for deg.

Credits Visa har ingen årsgebyrer og ingen gebyrer for verken uttak i minibank eller varekjøp i Norge eller i utlandet. Her er det med andre ord ingen skjulte gebyrer.

Credits Visa har en nominell rente på 9,9 prosent, og siden kortet ikke har noen skjulte gebyrer i tillegg, er den effektive renten på gunstige 11,47 prosent. Dette er lavere rente enn du får på de fleste forbrukslån. Har får du imidlertid ingenting ekstra. Kortet har ikke innebygd reiseforsikring og gir deg heller ikke bonuser og rabatter ved kjøp av varer. Credits Visa kan imidlertid brukes over hele verden, både til varekjøp og uttak, og du betaler ingen gebyrer for bruk. Kortet gir deg inntil 40 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Credits Visa kan tilby en kredittgrense på inntil 100 000 kroner.

Søk om Credits Visa

2. Skandiabanken kredittkort

Kredittkortet fra Skandiabanken havner regelmessig på topp i forbrukertester av kredittkort, og i vår test av Norges billigste kredittkort havner kredittkortet fra Skandiabanken på en finfin annenplass. Utenom et årsgebyr på 50 kroner har heller ikke kredittkortet fra Skandiabanken noen gebyrer ved uttak i minibank eller ved bruk i Norge eller utlandet. Kortet har dog et valutapåslag på 1,75 prosent.

Skandiabanken kredittkort har en nominell rente på 13,73 prosent, og på grunn av få ekstra gebyrer lander den effektive renten på 15,86 prosent. Med kredittkort fra Skandiabanken får du inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, men kortet har få andre fordeler som f.eks. bonusopptjening ved kjøp eller innebygget reiseforsikring.

Med Skandiabanken kredittkort kan du få en kredittgrense på inntil 100 000 kroner.

Søk om Skandiabanken kredittkort her

3. Santander Red

Santander Red kredittkort fra Santander Consumer Bank ASA havner på tredjeplassen i vår kåring over Norges billigste kredittkort. Santander Red har ingen årsgebyr, men ved kontantuttak i minibank kommer det et gebyr på 30 kroner + 1 prosent av uttakssummen i Norge og utlandet. I utlandet opererer kredittkortet også med et valutapåslag på 1,75 prosent.

Santander Red har en nominell rente på 14,89 prosent og en årlig effektiv rente på 17,53 prosent. Santander Red gir deg en rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager, og du kan søke om en kredittgrense på inntil 100 000 kroner. Heller ikke Santander Red kredittkort gir deg noen særlige fordeler i form av innebygget reiseforsikring eller rabattordninger ved kjøp.

Søk om Santander Red kredittkort her

4. re:member Black

På fjerdeplassen i vår kåring av Norges billigste kredittkort finner vi re:member Black kredittkort fra EnterCard Norge AS.

Selv med et årsgebyr på 295 kroner er dette kredittkortet blant Norges billigste kredittkort. Kortet er gratis å bruke til varekjøp både i Norge og i utlandet, men har et gebyr på 35 kroner + 1 prosent av uttaksbeløpet ved uttak i minibank i Norge og utlandet. I tillegg opererer kortet med et valutapåslag på 1 prosent.

re:member Black har en nominell rente på 15,66 prosent samt en effektiv årlig rente på 22,04 prosent.
Kredittkortet gir deg en kredittgrense på inntil 150 000 kroner samt en rentefri betalingsutsettelse på inntil 45 dager. re:member Black har i tillegg en god og oversiktlig nettbank der du også kan betale regninger rett fra kredittkortet eller overføre deler av kreditten til din bankkonto. I motsetning til de andre kredittkortene i vår kåring av Norges billigste kredittkort, har re:member Black rabatter og bonusordninger i over 200 nettbutikker. Her er det altså enda mer penger å spare for deg som bruker kredittkortet til å kjøpe varer på nett.

Søk om re:member Black kredittkort her