Betale regninger med kredittkort

Denne artikkelen inneholder annonselenker

Mange av våre lesere lurer på om det finnes tilbydere av kredittkort som lar deg betale regninger med kredittkort.

En av tilbyderne som lar deg betale regninger med kredittkort er re:member Mastercard.

Du kan betale regninger med kredittkortet fra re:member direkte i nettbanken. Det koster 35 kr per regning du betaler + 1% av beløpet du betaler.

For å betale regninger med kredittkort gjennom re:member går du til nettbanken og velger “Betal regning”.

Deretter taster du inn kontonummeret og KID-nummer i tillegg til beløp. Regingen vil bli betalt i løpet av 1 – 2 arbeidsdager, og du har ikke muligheten til å legge inn forfallsdato frem i tid.

Det er også mulig å betale regninger med re:member Mastercard rett i re:memberappen.

Merk at det vil påløpe renter med en gang når du velger å betale en regning med kredittkort via re:member.

Betale regninger med kredittkort uten at det løper renter

Mange kredittkorttilbydere har lenge latt brukerne betale regninger med kredittkort i nettbankløsningene sine. Problemet med dette er at dette ikke regnes som rentefrie kjøp, og at rentene begynner å løpet fra regningen betales. Dette medfører at man betaler mye ekstra i renter for å betale regningen med kredittkortet.

Heldigvis går verden fremover, og i 2018 har du muligheten til å betale regninger med kredittkort, uten at rentene begynner å løpe med en gang. På samme måte som du får en rentefri periode når du handler varer i fysiske butikker eller i nettbutikk med kredittkort, kan du altså betale regningene på samme måte.

Hvordan spør du? Jo, la oss vise deg hvordan.

Start-up selskapet Bill Kill har utviklet en app som lar deg betale regningene dine med VISA eller Mastercard. Prosessen er meget enkel.

  • Last ned og registrer deg i Kill Bill-appen i App Store eller Google Play
  • Ta bilde av regningen din med mobiltelefonen, eller skriv inn betalingsopplysningene manuelt
  • Betal regningen med kredittkortet du har registrert i Kill Bill-appen

Bill Kill bruker Bank-ID på samme måte som vanlige banker, noe som gjør det helt trygt å bruke appen.

Regningbetaling med Vipps

Vipps er en annen viktig app for deg som vil betale regninger med kredittkortet ditt, og samtidig ha muligheten til å samle opp verdifulle bonuspoeng. Stadig flere selskaper lar kundene sine få regningene rett i Vipps-appen, og betale dem med kredittkort. Betaler du regningene dine i Vipps trenger du ikke å tenke på lange KID-nummer som er umulig å skrive riktig i nettbanken.

For å klargjøre din Vipps-app for mottak av regninger, er alt du trenger å gjøre å klikke “ja” til å motta regninger i innstillingene i appen. Disse innstillingene finner du under din profil der du huker av at du vil motta faktura i Vipps. Når det er gjort vil du oppdage at stadig flere av regningene dine vil dukke opp i Vipps-appen. Disse kan da belastes direkte fra ditt kredittkort, noe som et like rentefritt i den rentefrie perioden som om du drar kortet ditt i en butikk.

Er det lurt å betale regninger med kredittkort?

Å betale regninger med kredittkort kan være en praksis som gir økt fleksibilitet og kortsiktig likviditet i den økonomiske hverdagen. Dette konseptet innebærer å bruke ditt kredittkort som en form for mellomfinansiering for å dekke faste utgifter som strøm, leie, forsikring, og andre månedlige regninger. Mens dette kan virke som en gunstig tilnærming, er det viktig å nøye vurdere både de potensielle fordelene og de mulige risikoene knyttet til denne praksisen.

Fordeler ved å betale regninger med kredittkort

Dersom du er disiplinert er det noen fordeler med å bruke kredittkortet til å betale regninger.

Kortsiktig likviditet i nødens stund

En av de fremtredende fordelene ved å bruke kredittkort til å betale regninger er at det gir en viss grad av kortsiktig likviditet. Dette kan være spesielt nyttig når du står overfor uforutsette økonomiske utfordringer eller plutselige utgifter. Ved å utsette betalingen av regningene dine og bruke kredittkortet som en buffer, kan du håndtere slike situasjoner uten å nødvendigvis tømme bankkontoen din.

Bonuspoeng som gjør hverdagen litt enklere

Mange kredittkorttilbydere gir deg muligheten til å tjene belønningspoeng eller cashback på kjøpene du gjør med kortet. Dette inkluderer også betaling av regninger. Ved å konsolidere dine månedlige utgifter og betale dem med kredittkortet, kan du tjene belønninger som kan brukes til fremtidige kjøp eller redusere kostnadene ved dagliglivet.

Risikoene ved å betale regninger med kredittkort

Det er flere risikoer og ulemper med å betale regninger med kredittkort som det er viktig å være klar over.

Høyere rentekostnader ved manglende betaling

En potensiell risiko knyttet til å betale regninger med kredittkort er at dersom du ikke klarer å betale hele beløpet ved forfall, vil du pådra deg betydelige rentekostnader. Kredittkortrenter er ofte høyere enn andre typer lån, og dette kan resultere i at dine månedlige utgifter blir betydelig dyrere over tid.

Du øker gjelden

Å bruke kredittkort til å dekke dine faste utgifter kan føre til en uforutsett oppbygging av gjeld. Hvis du ikke betaler hele saldoen ved forfall og lar gjelden akkumulere seg, kan det resultere i en uforholdsmessig stor gjeldsbyrde som kan være utfordrende å håndtere.

Negativ påvirkning av kredittscoren

Hvis du bruker en stor del av din tilgjengelige kredittgrense på kredittkortet, kan dette påvirke din kredittscore negativt. Kredittutnyttelse, som er forholdet mellom utestående gjeld og tilgjengelig kredittgrense, er en viktig faktor i beregningen av kredittscoren din. Høy kredittutnyttelse kan signalisere økonomisk usikkerhet og påvirke din evne til å få gunstige lånevilkår.

Betaling av regninger med kredittkort på en ansvarlig måte

Utarbeid et nøyaktig budsjett

For å håndtere kredittkortbetaling av regninger på en ansvarlig måte, er det avgjørende å utarbeide et detaljert budsjett. Dette budsjettet bør inkludere både faste utgifter og de potensielle kredittkortutgiftene. Ved å ha en klar oversikt over din økonomiske situasjon, kan du bedre forvalte bruken av kredittkortet.

Prioriter betaling av hele beløpet

For å unngå høye rentekostnader, er det best å betale hele beløpet på kredittkortregningen ved forfall. Dette vil hjelpe deg med å unngå å bygge opp unødvendig gjeld.

Pass på gjelden din

Pass på å ikke bruke en stor del av den tilgjengelige kredittgrensen din, da dette kan påvirke kredittscoren din negativt. Prøv å holde kredittutnyttelsen lav for å demonstrere økonomisk disiplin.

Bruk kredittkortet kun når det er nødvendig

Selv om det kan være fristende å bruke kredittkortet til alle typer kjøp, bør du begrense bruken til nødvendige utgifter. Unødvendige kjøp med kredittkortet kan føre til unødvendig gjeld.