Betale regninger med kredittkort

Det er mange fordeler med å bruke kredittkort. For det første har man alltid ekstra kontakter tilgjengelig dersom man måtte trenger det. For det andre gir mange kredittkort deg muligheten til å samle verdifulle bonuspoeng som f.eks. kan brukes på reiser og liknende. Særlig kredittkort tilknyttet SAS sitt Eurobonus-program og Norwegian sitt Reward-program er en svært populær måte for nordmenn å samle bonuspoeng.

Les også: Kredittkort med bonuspoeng hos flyselskapene

Før brukte man kredittkort kun til å betale i betalingsterminaler når man kjøpte ting. Nå kan man bruke kredittkort også til å betale regninger. Dette har man kunnet en god stund, så det i seg selv er ingen nyhet. Nyheten er at man nå kan betale en faktura med kredittkort uten at det løpet renter fra man betaler regningen, på samme måte som om man skulle kjøpt en vare i en butikk.

Vi forklarer deg hvordan.

Regningsbetaling uten at det løper renter

Mange kredittkorttilbydere har lenge latt brukerne betale regninger med kredittkort i nettbankløsningene sine. Problemet med dette er at dette ikke regnes som rentefrie kjøp, og at rentene begynner å løpet fra regningen betales. Dette medfører at man betaler mye ekstra i renter for å betale regningen med kredittkortet.

Heldigvis går verden fremover, og i 2018 har du muligheten til å betale regninger med kredittkort, uten at rentene begynner å løpe med en gang. På samme måte som du får en rentefri periode når du handler varer i fysiske butikker eller i nettbutikk med kredittkort, kan du altså betale regningene på samme måte.

Hvordan spør du? Jo, la oss vise deg hvordan.

Start-up selskapet Payr.no har utviklet en app som lar deg betale regningene dine med VISA eller Mastercard. Prosessen er meget enkel.

  • Last ned og registrer deg i Payr-appen i App Store eller Google Play
  • Ta bilde av regningen din med mobiltelefonen, eller skriv inn betalingsopplysningene manuelt
  • Betal regningen med kredittkortet du har registrert i Payr-appen

Du kan legge til ett eller flere kredittkort i appen som du kan bruke som betalingsmetode for regningsbetalingen. Payr bruker Bank-ID på samme måte som vanlige banker, noe som gjør det helt trygt å bruke appen. Selskapet har også konsesjon fra Finanstilsynet som Betalingsforetak.

Dersom du bruker e-faktura, vil du få disse rett i Payr-appen, i tillegg til i din vanlige nettbank. Hos Payr kan du betale regninger for inntil 30 000 kroner per 30 dager uten å måtte betale gebyrer. For regningsbetalinger som overstiger 30 000 kroner i løpet av 30 dager påløper det en transaksjonskostnad på 1 % av transaksjonssummen.

Få bonuspoeng ved å betale regninger

En kjempefordel ved å bruke Payr til å betale regninger med kredittkort, er at du opparbeider deg bonuspoeng på kredittkortet til f.eks. Eurobonus.

OBS: Fra august 2019 får du ikke lenger Cash Points hos Norwegian når du bruker Norwegian VISA til å betale regninger med Payr.

Dessverre har noen av kredittkorttilbyderne stengt denne muligheten. Dette gjelder f.eks. DnB, der du ikke får Eurobonuspoeng ved å betale regninger med Payr.

Andre kredittkort lar deg imidlertid samle bonuspoeng, og dette gjelder blant annet:

  • SAS World Mastercard/ SAS World Mastercard Premium: Eurobonus-poeng når du betaler regninger
  • Trumf VISA: Trumf-poeng når du betaler regninger

Regningbetaling med Vipps

Vipps er en annen viktig app for deg som vil betale regninger med kredittkortet ditt, og samtidig ha muligheten til å samle opp verdifulle bonuspoeng. Stadig flere selskaper lar kundene sine få regningene rett i Vipps-appen, og betale dem med kredittkort. Betaler du regningene dine i Vipps trenger du ikke å tenke på lange KID-nummer som er umulig å skrive riktig i nettbanken.

For å klargjøre din Vipps-app for mottak av regninger, er alt du trenger å gjøre å klikke “ja” til å motta regninger i innstillingene i appen. Disse innstillingene finner du under din profil der du huker av at du vil motta faktura i Vipps. Når det er gjort vil du oppdage at stadig flere av regningene dine vil dukke opp i Vipps-appen. Disse kan da belastes direkte fra ditt kredittkort, noe som et like rentefritt i den rentefrie perioden som om du drar kortet ditt i en butikk.

Add Comment