Kredittkort som sikkerhet

Det høres kanskje dumt ut, men et kredittkort kan faktisk hjelpe deg til å få bedre kontroll på økonomien. For kredittkortet fungerer rett og slett som en buffer, hvor du kan bruke en kontrollert sum hver måned. Det anbefales å finne et kredittkort som er knyttet til banken din, men finner du ingen løsning der, finnes det også mange andre muligheter.

Her skal vi se på hvorfor et kredittkort kan hjelpe den private økonomien din.

Få oversikt og få kontroll

Ja, det vet de fleste, kredittkort er dyre kortsiktige lån. Men bruker man kredittkortet riktig, kan det faktisk hjelpe deg i de fleste tilfeller. For husk, kreditten gir deg tilgang på en større sum, som fungerer akkurat som en buffer.

Bufferen skal i prinsippet spares opp over tid, og de fleste økonomer anbefaler alle familier å ha en buffer tilsvarende minst to månedslønninger.

De fleste kredittkort har ikke så stor grense, men det spiller ingen rolle i denne sammenheng. Dessuten gjør den nytte, uten å blakke deg.

Les også: Hvor mange kredittkort kan man ha?

For et kredittkort med grense på 30000 kroner, er genialt på så mange måter. Og er du flink, kan du slippe unna veldig store renteutgifter. Det kan du gjøre ved å sette innbetalingsdato ca. en uke etter lønningsdagen. For det du gjør er bare å sette inn pengene du får i lønn rett inn på kredittkortet. Pengene dine er borte om du kvitter deg med kredittkortet i dag, men det regner vi ikke med at du skal.

Innbetalingen gjør at du slipper rentene, og om du har penger igjen, betaler du de faste regningene dine med disse.

Dessuten setter du opp en fast sparing, som skal gå til denne bufferen. Å spare opp 50000 kroner til en buffer konto, for et par med fast inntekt, vil ta omtrent 2 år.

Med smarte metoder får du oversikt og kontroll som du har ventet på.

Ikke bruk kredittkortet på tant og fjas

Bruk kredittkortet fornuftig, og er det knyttet opp mot en eller annen avtale, kan du spare penger ved å bruke det fornuftig. Bruk det sjelden og dra nytte av det.

Er det et drivstoff-kort, kan du helt sikkert spare hundrevis, kanskje tusenvis av kroner hvert år. For enkelte selskaper belønner deg med rabatt eller cashback om du bruker kredittkortet. Det kan være drivstoff, men det kan også være kleskjøp, reiser og overnatting på utvalgte hoteller.

Ikke bruk kredittkortet unødvendig, og med denne potensielle dyre kreditten, blir du mer forsiktig med hva du bruker tiden og pengene dine på.

Med kredittkortet får du oversikten og kontrollen du trenger for en sunnere økonomi.

Sett deg delmål og hovedmål

Det høres kanskje ut som en klisjé, med skal man lykkes med økonomien sin, må man sette seg mål og delmål. Delmålene hjelper deg til å komme nærmere bufferen du trengte, og hovedmålene kan være å oppfylle drømmer om reiser til fjerne strøk eller den gammel veteranbil. Uansett trenger du en buffer som kan hjelpe deg å få kontroll

Vi synes kredittkort er bra, selv om mange sikkert har andre meninger. Med smart bruk og fornuftige metoder, får du kontroll med ditt nye kredittkort. Det er først da du kan lene deg tilbake og begynne planlegging av dine neste prosjekt.