De beste spare appene for fond

Sparing blir stadig mer populært blant nordmenn, og selv om gjelden går opp blant nordmenn, så går også spareraten kraftig opp. 

Særlig under koronakrisen fikk nordmennene virkelig øynene opp for sparing, og det finnes etter hvert mange spennende spareapper som gjør det gøy og enkelt å spare på sparekonto eller i fond.

Vi har tatt en nærmere titt på de beste spare appene for deg som vil spare i fond.

Kron – den beste spare appen for fondssparing

Kron er et av de mest spennende fintech-selskapene om dagen.

Kron ønsker å gjøre det enkelt for alle å spare, og i denne appen er det fondssparing som står i fokus.

Du registrerer deg enkelt hos Kron her. Du får 200 kroner i bonus når du oppretter din første spareavtale.

Stadig flere nordmenn velger Kron til sparing, noe det er flere grunner til.

Før det første er det veldig enkelt å spare i fond hos Kron. Du trenger faktisk ikke å kunne noe som helst om fond fra før for å kunne i gang med fondssparing hos Kron.

Alt du trenger å gjøre er å svare på noen enkle spørsmål som Kron stiller deg. Deretter vil Kron velge ut de fondene de mener passer for deg, og vil gi deg flere alternative fondspakker å velge mellom.

For det andre er det veldig billig å spare i fond hos Kron. Denne spare appen har blant landets billigste priser på fond, og indekspakken Kron tilbyr er en av de absolutt billigste du får i Norge.

Velger du indekspakken til Kron kan du spare i globale indeksfond, med en veldig god diversifisering på sparingen din. 

Du kan også velge ulike områder å investere i, f.eks. Miljø og Teknologi. Uansett hva du velger så vil Kron velge ut de beste fondene for deg, og sette sammen en fondspakke i spare appen.

Spare appen til Kron gir deg en av de beste brukeropplevelsene på nett, der du også lærer mye underveis. Hver gang du logger den inn på appen kan du nemlig følge investeringene dine samtidig som Kron forteller deg hvorfor investeringene dine går opp eller ned.

Dette er de best populære fondspakkene i spare appen til Kron

  • Krons utvalgte: en fondspakke som består av en god blanding av bransjer og lokasjoner. Her sørger en god diversifisering i investeringene av det ikke tas unødvendig høy risiko i sparingen, samtidig som investeringene følges Kron sine etiske retningslinjer. Forvaltningshonoraret er på 0,75 %.
  • Indeks: denne fondspakken består av flere forskjellige indeksfond som er spredt over hele verden. Siden indeksfondene ikke er aktivt forvaltet, men kun følger indeks er prisen på indeksfond lavere enn andre fond. Prisen på indekspakken hos Kron er blant de laveste på nett. Forvaltningshonoraret er på 0,20 %.
  • Teknologi: i teknologipakken lar Kron deg investere bredt i hele teknologisektoren på verdensbasis. Har du troen på at teknologibransjen vil se en eventyrlig utvikling fremover er dette fondspakken du bør velge. Du investerer i både store og små selskaper, der alle de største amerikanske selskapene som Netflix, Amazon, Facebook og Google er inkludert. Forvaltningshonoraret er på 0,75 %.
  • Miljøbevisst: miljøbevisst sparing er i vinden om dagen, og i miljøpakken til Kron investerer du i selskap som er miljøbevisste. Her unngår du å sette pengene dine i miljøverstingene, og fondspakken inneholder også investeringer i miljøteknologi. Forvaltningshonoraret er på 0,75 %
  • Invester som oljefondet: har du en drøm om å investere på samme måte som oljefondet gjør. Da bør du sjekke ut fondspakken «Som oljefondet». I denne pakken har Kron valgt ut investeringer som er så lik oljefondet sine investeringer som mulig. I denne pakken får du en hovedvekt av investeringer i Amerika og Europa, ekskludert Norge. Forvaltningsavgiften er på 0,75 %.

Det er enkelt å komme i gang med sparing i spare appen til Kron. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen i App Store eller Google Play Store. 

Bruker du denne lenken når du registrerer deg får du også 200 kroner i bonus når du oppretter din første spareavtale.

Nordnet – spare app med enormt utvalg av fond og aksjer

En annen populære spare app for deg som vil spare i fond er Nordnet sin app. Nordnet er Norges største uavhengige megler, som ikke er knyttet opp mot en bank.

Som kunde hos Nordnet kan du laste ned en egen spare app som gir deg tilgang til et enormt utvalg med aksjer og fond.

Nordnet lar deg spare i både norske og utenlandske fond, og mange av fondene er svært konkurransedyktige på pris.

Det er enkelt å komme i gang med sparing i spare appen til Nordnet, og appen er tilgjengelig i både App Store og Google Play Store. Du laster enkelt ned spare appen ved å bruke denne lenken.

Nordnet lar deg spare både i indeksfond og aktivt forvaltede fond, og har også lansert en rekke egne fond med lavt forvaltningsgebyr.

Populære fond i spare-appen til Nordnet:

  • Nordnet Indeksfond Teknologi: Norges billigste teknologifond. Dett er det nyeste av indeksfondene til Nordnet, og et fond som i all hovedsak fokuserer på teknologi. Der andre banker tar høye forvaltningsgebyrer for sine teknologifond, har Nordnet ditt Indeksfond Teknologi et forvaltningsgebyr på bare 0,30 %. Dette fonder speiler MSCI World Information Technology Index, som består av 185 store og mellomstore teknologiselskaper i 23 land.
  • Nordnet Indeksfond Norge: dette indeksfondet følger de 25 mest handlede aksjene på Oslo Børs. De største posisjonene i fondet er Equinor, DnB og Telenor.
  • Nordnet Indeksfond Global ESG: Dette er Nordnet ditt globale indeksfond. Fondet følger utviklingen i MSCI World ESG Leaders Index, som består av over 700 selskaper i 23 land verden over. Den største andelen av fondet investerer i selskaper i USA, Europa og Asia.

Det finnes flere spare apper der ute for deg som sparer i fond, men Kron og Nordnet er etter vår vurdering de to absolutt beste spare appene for fond. 

Der Kron nok passer best for deg som liker at andre velger ut fond som passer til deg, har Nordnet er større utvalg av fond der du selv velger hvilke fond du vil invester i.