Flexi Visa

Dette innlegget er merket som reklame

Santander Consumer Bank er en av Europas største innen forbrukerfinansiering og kreditter. Banken tilbyr flere gode kredittkort, deriblant Flexi Visa. Dette kortet egner seg for nær sagt alle, og omtales ofte som et av de beste på markedet.

Lang rentefri periode

Flexi Visa gir deg hele 50 dager med rentefritak når du bruker kortet til kjøp av varer og tjenester. Det blir som et gratis lån å regne, så lenge du rekker å betale hele den brukte summen innenfor denne rentefrie perioden. Betaler du kun deler av kreditten du har brukt, tilfaller det renter på det utestående beløpet. Rentebetingelsene i et Flexi Visa er rundt 25% effektivt per år. Om rentene er veldig viktig for deg (bruker du kredittkort smart, unngår du renter), bør du også se på kredittkortet Santander Red fra samme bank.

Når det gjelder andre kostnader, er Flexi Visa nesten helt gebyrfritt. Bruker du kortet kun til kjøp av varer og tjenester, unngår du alle gebyrer så lenge du gjør opp regninga i tide. Kortet har ingen årsavgift eller lignende. Uttak av kontanter er det som kan gjøre kredittkortene dyre i bruk. Da løper alltid rentene umiddelbart, og med Flexi Visa får du også et uttaksgebyr på 40 kroner. Rene uttak i minibanker er ikke det eneste som regnes som ”kontantuttak” i denne sammenhengen, men også betaling på posten, regningsbetaling med kredittkort, overføring til andre kontoer og betaling på spillesteder eller lignende.

Kredittgrensa er også flexi

Kredittgrensa i Flexi Visa er på 100 000, men denne starter ofte på mellom 10 000 og 50 000 kroner, alt ettersom hvilken økonomi du har, din alder, og lignende faktorer. For eksempel er det typisk at en student får lavere grense i et kredittkort, sammenlignet med en person med høy inntekt. Kredittgrensen kan som regel justeres opp etter noen måneder. Det forutsettes da som regel at brukeren har betalt regningene for benyttet kreditt i tide.

Kredittkort med CashBack

Kredittkort fra Santander har et eget bonusprogram de kaller ”Kickback”. Dette er en såkalt cashback-løsning, der du får tilbake 4% av din egen månedlige omsetning foretatt med kredittkort. Bonusen er begrenset til 200 kroner per måned. Hver enkelt måned velger du selv en kategori, for eksempel bonuser på kjøp av reiserelaterte produkter. Som oftest lønner det seg å tilpasse dette til sitt eget forbruksmønster. Kjører du ofte bil, vil kanskje bensinbonusen på 4% være den mest nyttige. Reiser du ofte, vil rabatter på flybilletter være aktuelt. I desember vil du kanskje ha rabatt på netthandel, siden dette er måneden for å handle julegaver.