yA Bank Kredittkort

Dette innlegget er merket som reklame

yA Kredittkort er et av de mest populære i Norge, spesielt blant de som vil ha et kort som byr på fordeler innen mange forskjellige kategorier. I tillegg til et gjennomtenkt fordelsprogram, gir yA Bank deg et kort som er gebyrfritt og med høy kredittgrense.

Økonomiske betingelser i yA Kredittkort

Rentene på et yA Kredittkort ligger i det billigere sjiktet, og er per i dag på 22,9% (effektiv rente). Det tilsier at en ubetalt kreditt på 10 000, koster 2 290 kroner i løpet av et helt år. Dette er relativt akseptabelt når det gjelder kredittkort, men kan selvsagt ikke sammenlignes med vanlige banklån. Trikset er å ikke pådra seg renter i det hele tatt. Det gjør man ved å ikke bruke kortet til å ta ut kontanter med, inklusive betaling på posten (regnes som kontantuttak). Handler man varer og tjenester med yA Kredittkort, har man 50 dager gratis kreditt, og her påløper det ingen renter dersom man betaler hele den brukte kreditten innenfor samme periode. Selve kredittrammen er på 100 000 kroner, men kan justeres i forhold til inntekt og behov.

Fordelsprogrammet fra yA Bank

Et av de momentene som gjør yA Kredittkort til et godt valg, er alle de unike rabattene man kan få med seg. I tillegg er fordelsprogrammet smart lagt opp, med spesielle tilbud alt ettersom hvilken sesong man er i. Som et eksempel får man knallgode avslag på mange produkter og tjenester som har med hus og hage å gjøre, samt feriereiser, hotell, leiebil og lignende, i sommerhalvåret. I desember er det typisk at man kan få rabatter på julehandel og lignende. Dette gjør rabattprogrammet fleksibelt, og gir flere muligheter til å spare penger når man betaler med kredittkort.

Få med deg gratis reiseforsikring

De som reiser ofte, kjenner som regel til viktigheten av å ha en god reiseforsikring. Selv innenfor EU og EØS er det temmelig risikofylt å reise uten, til tross for at man her har krav på medisinsk behandling på lik linje med landenes innbyggere. Problemet er at i mange europeiske land må innbyggerne betale ganske drøye summer for legehjelp, medisiner og egenandeler. Utenfor EU blir det helt opp til den reisende selv å dekke kostnadene. Derfor er det kjekt å få med både gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring når man betaler hele eller deler av reisen med kredittkort. Dette gir deg også bedre sikkerhet dersom reisen kanselleres av reiseselskapet av en eller annen grunn. Selv for de som har egen helårs reiseforsikring, er den ekstra gratis forsikringen i et yA Kredittkort verdt å få med seg. Mister du for eksempel reisegods, øker du på det viset erstatningssummen, fordi du har to forsikringsselskap å rette kravet mot.

Slik søker du om kredittkort fra yA Bank

Skal du ha med deg kredittkort på ferie (anbefales), bør du sørge for å søke i tide. Det tar gjerne 1-2 uker før kortet dukker opp i postkassen din. Kortet skal blant annet produseres og deretter sendes med vanlig postgang. For å søke må du være over 20 år og ha en årlig inntekt på minst 200 000 kroner. Dersom inntekten din er i det lavere sjiktet, kan kredittgrensen kunne komme til å bli noe nedjustert i den første perioden du eier kortet. Personer som har betalingsanmerkninger, må kvitte seg med disse før de søker.