VISA eller Mastercard?

mastercard-eller-visa

Dersom du har et vanlig bankkort der bruk trekkes direkte fra din brukskonto, har du sikkert også lagt merke til VISA-logoen på kortet. Grunnen til at de fleste bankkort har en VISA-logo på kortet sitt, og ikke en MasterCard-logo, er at MasterCard ikke leverer bankkortløsninger til kunder i Norge. I utlandet leverer imidlertid MasterCard både kredittkort og vanlige bankkort.

Se vår oversikt over de beste kredittkortene 

Norske kredittkortkunder kan imidlertid velge mellom blant flere ulike kredittkortleverandører når de velger kredittkort. VISA og MasterCard er de to desidert største tilbyderne når det gjelder levering av kredittkortteknologi. Mange av våre lesere har spurt oss om hva som egentlig er forskjellen mellom VISA kredittkort og MasterCard kredittkort, og hva de egentlig bør velge. Det korte svaret er at det ikke er så farlig om man velger Visa eller MasterCard.

To selskaper – samme bruksområder

VISA og MasterCard leverer begge kredittkortteknologi til norske kredittkortleverandører. Begge selskapene har opphav i USA, og begge selskapene er veldig store på verdensbasis.
Som norsk kredittkortkunde er det hipp som happ om du velger et kredittkort som det står VISA på eller om du velger et kredittkort som det står MasterCard på. Bruks- og betalingsmulighetene er akkurat de samme for norske brukere, og kredittkortkunder vil ikke merke forskjell på om de bruker et VISA kredittkort eller et Mastercard kredittkort.

Under finner du oversikt over våre favorittkort, og her vil du finne både MasterCard og VISA.