Sparing med renter på bitcoin og kryptovaluta

Setter du pengene dine på en tradisjonell sparekonto i en bank, vil du i dag få veldig lav rente. Velger du imidlertid sparing med renter på bitcoin og kryptovaluta så vil du med ett kunne oppnå langt bedre rente enn det norske banker kan tilby.

Vi har sett mer på det nye fenomenet med sparing i kryptovaluta, og i denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan spare med renter på bitcoin og kryptovaluta.

Inntil 10 % årlig rente

Sparing i bitcoin og annen kryptovaluta har blitt svært populært de siste årene, og en ny rapport viser at over en milliard dollar er plassering i ulike spareprodukter som gir rente på krypto. Faktisk økte veksten av sparing med rente i digitale valutaer med hele 137,2 % i 2019 fra året før.

Det er mange muligheter der ute for deg som vil tjene penger på kryptovaluta ved å «stake» de ulike kryptovalutaene.

En av de mest seriøse tilbyderne av sparing med rente på bitcoin og andre kryptovalutaer er BlockFi.com

Hos BlockFi.com kan du tjene inntil 10 % årlig rente på å spare i ulike kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, Tether, Litecoin, Chainlink med flere.

Du får utbetalt rentene jevnlig, og får altså en langt høyere rente enn det du får ved å plassere pengene dine på en sparekonto i en norsk bank. Inflasjonen gjør faktisk at pengene dine over tid blir mindre verdt ved å spare på en vanlig sparekonto.

Hos BlockFi.com får du en rente som faktisk tilsvarer en avkastning lik den du får ved å plassere pengene dine i fond, dog med langt lavere risiko.

Registrerer du deg hos BlockFi.com ved å bruke denne lenken får du også hele $ 10 i bitcoin når du setter inn minst $ 100 dollar i krypto på rentekonto.

Så fort du er registrert kan du kjøpe kryptovaluta med bankkort hos BlockFi.com, eller du kan overføre kryptovaluta fra en kryptolommebok til din egen konto hos BlockFi. Deretter kan du veksle inn i den kryptovalutaen du ønsker å spare i (stake), og glede deg over å tjene gode renter på kryptovalutaen din.

Hvordan kan BlockFi og andre aktører gi deg så god rente på krypto?

Når du sparer med renter på bitcoin og kryptovaluta så låner tilbyderne av disse spareproduktene ut pengene dine videre til en høyere rente.

Dette er nøyaktig det samme som norske banker gjør dersom du setter inn penger på en sparekonto. Ved å «tjene» penger på innskuddet ditt, kan tilbyderne av spareprodukter innen kryptovaluta gi deg en god rente på sparingen din. Samtidig krever de seriøse tilbyderne god sikkerhet av låntakerne, slik at du ikke trenger å være redd for innskuddet ditt.

Du kan vanligvis velge mellom å låse sparingen din i en periode, eller å kunne ta ut pengene når du vil. Låser du innskuddet ditt i en periode (f.eks. 30, 90 eller 365 dager) får du en høyere rente enn om du velger sparing der du når du helst kan ta ut innskuddet ditt.

Med låst «stalking» vil du måtte betale et straffegebyr dersom du tar ut pengene før tiden, noe som betyr at du går glipp av en del av rentene du har tjent deg opp.

Låst sparing kan gi deg en svært god rente på inntil 10 % i året, altså langt bedre enn du får hos norske banker.

Du velger selv hvilken kryptovaluta du vil spare i, men det lønner seg å spare i en kryptovaluta som du vet at du ikke vil selge med det første. Fixed staking lønner seg altså for deg som uansett skal «hodle» kryptovalutaen lenge, og tror den skal opp i verdi over tid.

Siden mange av kryptovalutaene er svært volatile, med store kurssvingninger, er det viktig å ha is i magen dersom du velger å spare for å få rente på kryptovalutaen.

En løsning for deg som ikke ønsker å forholde deg til store kurssvingninger mens du sparer er å velge å spare i en såkalt «stable coin». Dette er kryptovalutaer som følger kursen på vanlige penger, der den mest kjente er Tether (USDT). Sparer du med renter på USDT eller andre stable coins blik likheten med å spare i norske kroner på en sparekonto i en bank påfallende lik. Den eneste forskjellen er at tilbyderne av spareprodukter i krypto gir deg langt høyere rente på sparepengene dine.

Verdens største kryptobørs lar deg spare i bitcoin og krypto med renter

En annen stor aktør som lar deg spare med renter på bitcoin og kryptovaluta er Binance. Dette er verdens største kryptobørs, som lar deg kjøpe tusenvis av ulike kryptovalutaer.

Binance gir deg muligheten til å spare i en rekke ulike kryptovalutaer, og gir deg rente på sparing både med og uten bindingstid.

Hos Binance kan du få inntil 10 % rente dersom du velger sparing med bindingstid på utvalgte kryptovalutaer, og det dukker hele tiden opp nye muligheter og kampanjer.