Slik får du lån med inkasso

En vanlig grunn til at søknader om lån avslås hos bankene er fordi søker har aktive inkassosaker gående. På samme måte som med betalingsanmerkninger er dette noe som gjør at de fleste banker avslår lånesøknaden.

Det er imidlertid mulig å gjøre noen enkle grep for å få lån med inkasso, og det er også noen aktører som lar deg søke om refinansieringslån nettopp for å bli kvitt inkassogjeld og betalingsanmerkninger.

Refinansiering av inkassogjeld er lurt

Selv om mange ikke tror det, så er det faktisk mulig å få lån selv om du har aktive inkassosaker. Dette krever imidlertid normalt at du har muligheten til å stille sikkerhet for lånet ditt, f.eks. med pant i bolig eller hytte. Kan du stille med en kausjonist øker dette også muligheten for å få lån selv om du har løpende inkassosaker.

Slike refinansieringslån er en glimrende mulighet til å få ryddet opp i aktive inkassosaker, men du blir jo ikke kvitt gjelden din. Gjelden blir i stedet gjort om til en nytt lån som du må huske at du skal betales ned.

En av banken som tilbyr lån til søkere med inkassosaker er Bank2, men disse krever alltid sikkerhet i bolig eller annen fast eiendom.

Rydd opp i økonomien din

Den enkleste måten for deg med inkassosaker å få lån på er alltid å rydde opp i økonomien din. Gjør du opp inkassosakene og eventuelle betalingsanmerkninger du har vil mulighetene dine for å få lån være mye bedre enn dersom du har aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Betaler du kravene dine vil eventuelle betalingsanmerkninger som er registrert på deg forsvinne umiddelbart, og du kan starte med blanke ark i din lånesøknadsprosess.

Når du søker lån til bankene hente ut informasjon om din økonomi fra kredittopplysningsforetakene. Dette inkluderer tall fra de tre siste skatteårene dine og informasjon om du har aktive betalingsanmerkninger. Det er altså ikke mulig å skjule at du er en dårlig betaler.

Dersom du kun har en aktiv inkassosak der du ikke har fått betalingsanmerkning enda har bankene få muligheten til å få vite om dette. I søknadsskjemaet vil du normalt få spørsmålet om du har aktive inkassosaker eller ikke, men du kan selv velge hva du vil svare. Svarer du usant på lånesøknaden, og bankene senere finner ut av dette, kan de imidlertid velge å tilbakekallet lånet de har gitt deg. Dette gjør at det er veldig dumt å lyve på lånesøknaden.

Rydder du opp i din egen økonomi får du søker lån viser du betalingsvilje, og dette er noe långiverne setter pris på.