Skaff deg kredittkort med reiseforsikring

Vi nordmenn har generelt sett god økonomi, vi reiser mye og vi er i verdenstoppen når det gjelder bruk av kredittkort. Stadig flere oppdager alle fordelene med gode betalingskort. Ikke bare har du alltid penger for hånden, du får også mange gratis fordeler med i avtalen. En av de beste fordelene finner du i kredittkort som har gratis avbestilling- og reiseforsikring inkludert. Om du trodde at reiseforsikring var noe unødvendig og dyrt, tar du feil. Det er selvsagt smartest å ha god forsikring når du reiser, og enda bedre blir det når den er gratis.

Gratis reiseforsikring

De fleste kredittkort som gir deg gratis reiseforsikring, krever at minst 50% av reisen er betalt med kortet. Forsikringen inkluderer som regel også et visst antall personer du reiser sammen med (så lenge du brukte samme kort til også deres betaling). Dermed er det ikke bare en gratis løsning for deg, men også for familien eller vennene dine.

Det er ikke alle forsikringsløsninger som har like god dekning. Derfor anbefaler reiseekspertene at man gjerne har to forsikringer, når man drar på tur til utlandet. Dette er fordi du gjerne har med deg verdisaker som er dyre, og som ofte koster mer enn det en enkelt forsikringsavtale dekker. Mange velger å kombinere helårs reiseforsikring, med forsikringen de får gratis i et kredittkort.

Flere fordeler med kredittkort

Selve reisen koster det samme uansett hvordan du betaler. Bruker du kredittkortet ditt, har du faktisk flere fordeler enn bare den gratis forsikringen.
Skulle reiseoperatøren du valgte, gå konkurs, er du også forsikret mot tap, og vil normalt få pengene refundert. Betale du kontant eller med ditt vanlige bankkort, er sannsynligheten stor for at ferien blir ekstra dyr.

I tillegg gir mange kredittkort cashback eller bonuspoeng når du kjøper varer og tjenester. Dermed får du en innbakt rabatt som du ikke kan oppnå med debetkort eller kontantbetaling.

Relevante artikler: