Sikkerhet på ferie med kredittkort

Det er sommerferietid i Norge, og statistikk viser at over halvparten av nordmenn planlegger å tilbringe hele eller deler av sommerferien i utlandet. Tradisjonen tro vil flere av oss oppleve å bli svindlet økonomisk i utlandet. Selv om en ferie til utlandet er noe de fleste av oss setter pris på, er det altså viktig å ta noen forhåndsregler før man reiser og mens man er på ferie. Et viktig råd i denne sammenheng er å benytte seg at kredittkort når man betaler for varer, hotell og mat i utlandet. Skulle ulykken være ute, og man møter useriøse butikker eller andre svindlere, er man da mye bedre stilt enn om man benytter seg av et vanlig debetkort. Men det er også flere andre grunner til at man oppnår bedre sikkerhet på ferie dersom man betaler med kredittkort.

Svindel dekkes av korttilbyder eller bank

Ikke alle butikker og andre steder der man kjøper varer og tjenester i utlandet er like seriøse. Noen av oss vil sikkert oppleve at det trekkes større og flere beløp fra kortet vårt enn det man har handlet for. Opplever man denne formen for svindel når man har benyttet et vanlig debetkort som er koblet til bankkontoen sin, kan man få problemer med å få pengene tilbake.

Bruker man derimot et kredittkort ved kjøp av varer og tjenester i utlandet, vil man imidlertid kunne kreve at kredittkortselskapet eller banken dekker tapet dersom man opplever å bli svindlet. Vilkåret er selvfølgelig at man har vært aktsomme mens man brukte kortet. Mister man en lommebok med kort der også koden er skrevet ned, vil man antakelig måtte dekke tapet selv.

Opplever man å bli svindlet på sommerferie i utlandet, og har brukt kredittkort, må man kontakte kortselskapet eller banken så fort som mulig, slik at de man få sperret kortet for videre bruk.

Reiseforsikring inkludert i kredittkortet

En annen sikkerhet ved å bruke kredittkort på sommerferie i utlandet, er at stadig flere kredittkort har innebygget reiseforsikring i kortet. Dersom du betaler minst halvparten av ferien med kredittkortet får man da en god reiseforsikring med på kjøpet. Da slipper man å tegne ekstra reiseforsikring hos et forsikringsselskap.

Det er imidlertid viktig å undersøke om kredittkortet ditt faktisk har en innebygget reiseforsikring, og hva denne forsikringen eventuelt dekker. Ingenting er tristere enn å bli syk på ferie bare for å finne ut av at man ikke har tilstrekkelig dekning på reiseforsikringen sin.

Vil du vite mer om bruk av kredittkort på ferie, og hvilke kredittkort som inkluderer reiseforsikring, kan du besøke nettportalen Norsk Kreditt.