Økt bruk av kredittkort til småkjøp

kredittkortbruken-oker

De siste årene har det blitt stadig mer normalt å bruke kredittkort til mindre småkjøp. Dette viser en ny analyse utført av Eurocard. Forbrukerrådet advarer.

Se vår oversikt over de beste kredittkortene på markedet

I en pressemelding forklarer analysesjef Johan Morling hos Eurocard at bruk av kredittkort til småkjøp har økt med 25 til 30 prosent. Eurocard sin undersøkelse er gjort blant 100 000 nordiske kredittkortbrukere i tidsperioden 2014 til 2016. Selv mener Eurocard at grunnen til økt bruk av kredittkort til småkjøp er at matvarekjedene har åpnet opp for bruk av kredittkort ved kjøp av mat.

Forbrukerrådet advarer

Forbrukerrådet advarer mot økt kredittkortbruk til småkjøp i hverdagen. I følge Forbrukerrådet medfører økt bruk av småkjøp med kredittkort til unødvendig gjeldsoppbygning i husholdningene. I tillegg forklarer Forbrukerrådet at butikkene betaler større avgifter når kundene handler med kredittkort enn med vanlige betalingskort. Disse avgiftene medfører i lengden økte kostnader for kundene, noe som er uheldig.

Finanstilsynet med strengere regler

Kredittkortbruken øker hos nordmenn, men bruker du kredittkortet riktig kan kredittkort faktisk være lurt å bruke. Det er f.eks. smart å bruke kredittkort når du handler på nett.

I juni 2016 varslet Finanstilsynet at de vil stramme inn på regelverket for kredittkort. Det skal for eksempel bli forbudt å øke kredittgrensen uten at brukeren selv har bedt om det, og det har allerede blitt strengere krav til hva en kredittkortfaktura skal inneholde.