Øke sjansene for å få forbrukslån

Dersom du trenger penger til oppussing, ferie eller fordi lønnskontoen er tom, er forbrukslån et godt alternativ for å få tak i ekstra penger raskt. Når man søker om forbrukslån går søkeprosessen raskt, og man får raskt vite om lånet blir innvilget. I tillegg tar det normalt svært kort tid før pengene er på konto.

Det er imidlertid ikke slik at alle som søker om forbrukslån får innvilget sin søknad. Bankene stiller nemlig en rekke krav til søkeren for at denne skal få låne penger. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan man kan øke sjansene for å få forbrukslån, basert på de krav som lånetilbyderne ofte stiller til lånesøkerne.

Skaff deg en inntekt

De aller fleste tilbydere av forbrukslån krever at søkeren har en eller annen form for fast inntekt. Studenter som kan har studielån som sin inntekt vil ofte oppleve å få avslag, selv på søknader om ganske beskjedne beløp. Det samme vil personer som kun får ytelser fra f.eks. NAV. Til gjengjeld setter tilbydere av kredittkort lavere krav til fast inntekt.

Har du ikke en fast inntekt bør du sørge for å skaffe deg dette dersom du vurdere å søke om forbrukslån. Har du ikke en jobb som gir en fast inntekt bør du forsøke å skaffe deg en slik jobb.

ForbrukslånLånebeløpLåneeksempelSøk
oppfinans_forbrukslån Søk nå!Inntil 350 000.-Lån kr. 65.000 over 5. år. Effektiv rente: 17 %, 65.000,-. Etableringsgebyr: 825,-. Totalt: 94.478,-sokna Annonse
banknorwegian_forbrukslånInntil 400 000.-Lån kr. 65.000 over 5 år. Effektiv rente: 17,8 % 65.000. Etableringsgebyr: 950,- Totalt: 95.872sokna Annonse
Lendo_forbrukslånInntil 350 000.-Lån kr. 65.000,- over 5 år. Effektiv rente: 16,84%. Etableringsgebyr: kr. 650,-. Totalt: kr. 94.150,-.sokna Annonse
ge-money-bank_forbrukslånInntil 350 000.-Lån kr. 65.000 over 5 år. Effektiv rente: 16,84%. Etableringsgebyr: kr. 650,-. Totalt: 94.150,-.sokna Annonse
ya-bank-forbrukslånInntil 400 000.-Lån kr. 65.000,- over 5 år. Effektiv rente: 17,54%. Etableringsgebyr kr. 900,-. Totalt: kr. 95.413,-.sokna Annonse

Kvitt deg med betalingsanmerkninger

En vanlig grunn til at søkere av forbrukslån for avslag er at de har aktive betalingsanmerkninger. Disse er registrert i et felles register, slik at det er enkelt for bankene å finne at av at anmerkningene eksisterer. For de fleste tilbydere av usikrede lån er aktive betalingsanmerkninger hos søkeren automatisk avslagsgrunn.

Ønsker du å øke sjansene for forbrukslån bør du derfor sørge for å gjøre opp de utestående kravene som har ført til betalingsanmerkningene. Når et krav er gjort opp må kreditorene slette betalingsanmerkningen.

Rydd opp i økonomien

Har du allerede mange smålån og generelt en uryddig økonomi, kan dette gjøre at du får avslag på en søknad om forbrukslån. Er du dårlig til å betale regningene dine kan du oppleve å få avslag på søknad om lån.
Ønsker du å øke sjansene dine for forbrukslån bør du derfor rydde opp i en uryddig økonomi. Begynn med å betale ned andre smålån eller refinansier dem i et større samlet lån. Betalt regningene dine i tide, dvs. senest på forfallsdagen.

Kvitt deg med enkeltpersonforetaket

Har du enkeltpersonforetak kan man oppleve å få en automatisk lavere kredittscore enn om man ikke har det. Kvitt deg derfor med enkeltpersonforetaket som du opprettet for fem år siden, og som du fortsatt ikke bruker til noe. Har du behov for et enkeltpersonforetak er det imidlertid ikke så mye å gjøre med dette. Du kan alternativt vurdere opp du bør opprette et aksjeselskap i stedet der du står som eneeier.

Søk lån sammen

Har du en kjæreste eller samboer som du kan oppføre som medlånetaker på lånesøknaden øker du dine sjanser for å få innvilget søknad om forbrukslån. Grunnen til dette sier egentlig seg selv, sammen har dere en bedre betalingsevne, og det sette bankene pris på. Kort fortalt: to inntekter er bedre enn en!