NITO kredittkort

Er du medlem av fagforeningen NITO, har du mulighet for å få NITO-kortet – et MasterCard kredittkort med en svært konkurransedyktig rente, og som samtidig også kan fungere som en sparekonto.

Ingen rentefri kreditt men lav rente

I motsetning til de aller fleste kredittkort på det norske markedet, tilbyr NITO-kortet ikke noen rentefri periode og du må derfor betale renter fra dagen du gjør kjøpet. Det vanligste i bransjen er at du får opp til 45 dagers rentefri kreditt, slik at så lenge du betaler hele summen på den månedlige fakturaen for kredittkortet, så blir du ikke belastet noen renter.

Det at NITO-kortet ikke gir noen rentefri periode, må selvsagt ses i sammenheng med at rentebetingelsene på kortet er svært gode. Den nominelle renten er på nåværende tidspunkt på bare 10,95% per år, hvilket er blant markedets aller laveste. Det påløper dog et månedlig termingebyr i tillegg, i måneder der du faktisk har benyttet kortet. Dette gebyret er på 25kr. Og gjør selvsagt at den effektive renten blir noe høyere, men fremdeles ikke mer enn ca. 16%, hvilket fortsatt er svært konkurransedyktig.

Mer eller mindre gebyrfritt kort

Kortet fra NITO leveres av DnB, og har ingen årsavgift, eller gebyr ved vanlig bruk. Dog betaler du ti kroner for å ta ut kontanter i norske minibanker, og 25kr. Ved uttak i utlandet. I tillegg kommer et valutapåslag på mellom 1,75 og 2% ved heving av kontanter i utlandet, noe som fort kan gjøre det relativt dyrt å bruke kortet til dette.

Ingen kick-back

NITO-kortet gir deg ingen generell kick-back, slik som du får på mange andre kort. Du får imidlertid rabatt hos en del leverandører og butikker. Blant annet får du 10% rabatt hos StenaLine, 15% på vanlig pris hos Oslo Sportslager, og 10% rabatt på leie av sommerhus i Danmark gjennom DanSommer. I tillegg får du tilgang til Fordelsbutikken, som er en webshop som kjører ulike kampanjer og tilbud på spesifikke produkter, i en begrenset periode. Her gjelder det selvsagt å se seg godt for og sjekke prisen for samme produkt i andre butikker, da det ikke alltid er gitt at et tilbud er så godt som det kanskje kan virke som.

Mulighet for sparing

NITO-kortet er unikt på den måten at du også får renteinntekter på innskudd. Du kan med andre ord bruke kortet som en sparekonto også, noe som gir deg 1,75% i årlig rente, fra første krone. Dette er ikke blant de absolutt beste rentebetingelsene i Norge, men absolutt en brukbare rente på sparepengene dine, og høyere enn det som tilbys av mange sparebanker.