NAF Xtra kredittkort

Er du medlem av NAF kan du bytte ut ditt ordinære medlemskort med et MasterCard kredittkort, helt uten årsavgift og med en brukbar rente.

Rabatt på drivstoff

Det kanskje viktigste argumentet for å skaffe seg kredittkortet fra NAF, er at kortet gir en bra rabatt på drivstoff. Som et utgangspunkt før du 50 øre i rabatt per liter på alle Circle K, Best og 1-2-3 stasjoner i Norge, men av og til kjøres det spesielle kampanjer, som gir deg helt opp mot 1kr. I rabatt per liter brennstoff du kjøper.

Forsikringer inkludert på kortet

I tillegg til den standard reiseforsikring du får på de fleste kredittkort, gir NAF Xtra deg også mulighet for å tegne en tilleggsforsikring i forkant av reisen, til en fast pris på 249kr. Dette gir deg en utvidet reise- og avbestillingsforsikring, i tillegg til at du får tilgang til 600 flyplasslounger rundt om i verden (gjelder lounger som er med i Priority Pass). Både standardforsikringen og den utvidet reiseforsikringen har som krav at minst 50% av reisens kostnad skal være betalt med kortet, for at forsikringen skal være gyldig.

I tillegg til reiseforsikringene, får du også tilbudet om å tegne en forsikring mot fylling av feil drivstoff på bilen din. Denne forsikringen koster 99kr. I året, og dekker skader på opp til 10.000kr. Per forsikringsår. Det spiller ingen rolle om du har betalt brennstoffet med kortet, eller hvem som faktisk fyller feil, så lenge bilen og kredittkortet er registrert på samme navn.

Brukbare betingelser

Kredittkortet fra NAF har det som må kunne betegnes som relativt standard betingelser. Det finnes rimeligere kredittkort på det norske markedet, men det finnes absolutt også de kort som er dyrere.

Den nominelle renten ligger på 1,83% per måned, hvilket gir en effektiv rente på rundt 21% per år, alt etter hvor stort beløp du har utestående. Kortet har ikke noen årsavgift, men det er et årlig administrasjonsgebyr ved inaktivitet, på 149kr. Dette gebyret påløper, hvis du i løpet av året ikke har brukt kortet en eneste gang, og hvis det ikke er noen utestående saldo på kortet. Det vil med andre ord si at gebyret bare tilkommer om du ikke bruker kortet i det hele tatt. Gjør du bare et enkelt kjøp med kortet i løpet av året, slipper du dette gebyret.

Du får en hel standard rentefri betalingsutsettelse på opp til 45 dager, akkurat som du får med de fleste andre kredittkort. Dette betyr at så lenge du betaler hele det utestående beløpet senest på forfallsdato for seneste faktura, så koster det deg i praksis ingenting å benytte kortet. Dette gjelder dog bare ved bruk av kortet i butikk eller på nett. Bruker du kredittkortet til å ta ut penger i en minibank, kommer det et fast gebyr på 35kr. Per uttak pluss 1% av beløpet. Tar du ut penger i utlandet, kommer det i tillegg et valutapåslag på 1,75%.