LOfavør MasterCard kredittkort

Er du medlem av et LO-forbund, har du mulighet for å få et MasterCard kredittkort gjennom LO-favør. Kortet leveres av Sparebank 1 og er mer eller mindre gebyrfritt i bruk.

Ingen kickback eller bonusprogram

LOfavør har som prinsipp at de ikke ønsker å gi incentiver til økt bruk av kredittkort, og de har derfor valgt å ikke tilby noen form for bonusprogram eller kickback på kredittkortet deres. Du får dog spesialtilbud fra tid til annen. Det kan for eksempel være eksklusiv tilgang til billetter til konserter eller kulturarrangementer, som gis til alle som har kredittkortet, men uten at det er noe krav om at du faktisk må betale billetten med kortet.

Reiseforsikring med bra dekning

Den kanskje største fordelen med kredittkortet fra LOfavør er den relativt gode reiseforsikringen som kommer med kortet. Det anbefales i utgangspunktet alltid å ha en helårs reiseforsikring og ikke basere seg utelukkende på reiseforsikringen man får gjennom kredittkortet, men velger du å bare ha kredittkortforsikringen, er den du får via kortet fra LOfavør blant de bedre på markedet.

For at reiseforsikringen skal være gyldig må minst 50% av reisens kostnad være betalt med kortet. Dette er noe strengere enn mange andre kort, der det bare kreves at 50% av transportkostnadene for reisen er betalt med kortet. Det er derfor viktig å holde god oversikt over hvor mye du har betalt for reisen, slik at du sikrer å få betalt nok med kredittkortet, så du ikke risikerer å plutselig stå uten dekning.

Reiseforsikringen dekker også egenandelen ved skade på en leiebil, opp til 12.000kr. Dette er noe som fort kan spare deg for en hel del penger, da en egenrisikoforsikring gjennom bilutleiefirmaet ofte koster en god del.

Billettforsikring

I tillegg til reiseforsikring, får du også en gratis billettforsikring. Dette gjelder billetter til konserter, kulturarrangementer, sportsbegivenheter, og så videre. Forutsetningen er selvsagt at billettene er betalt med kortet, og at de har en verdi på minst 200 kr. pr. stk. Maksimalt dekkes 5.000kr. Per billett og maksimalt 10.000kr. Per forsikringsår.