Lendo forbrukslån

Lendo er en låneformidler som eies av Schibsted-konsernet som formidler forbrukslån uten sikkerhet, og samarbeider med banker som Ekspress Bank, GE Money Bank, Svea Finans og yA Bank. Det flotte med Lendo forbrukslån er at du via deres nettsider kun sender inn en søknad, som så blir vurdert av inntil fem tilbydere av forbrukslån. Dersom en eller flere av tilbyderne innvilger din søknad kan du fritt velge hvilket forbrukslån du ønsker å takke ja til.

Hos Lendo kan du søke om forbrukslån på mellom 10 000 kroner og 500 000 kroner, og du kan også søke om refinansiering. Du kan velge en nedbetalingstid på inntil 15 år, og den effektive renten på lånene Lendo formidler starter på 6,8 %. Den endelige effektive renten blir fastsatt av bankene som Lendo samarbeider med. Dette skjer etter en individuell vurdering av søkerne etter at bankene har foretatt sin egen kredittsjekk.

I tillegg til å søke om vanlig forbrukslån, har du også muligheten til å søke om boliglån og refinansiering gjennom Lendo.

Hvordan foregår søknadsprosessen?

Hos Lendo sender du en søknad og får tilbud fra inntil fem tilbydere av forbrukslån. I søknaden må du oppgi informasjon om din økonomi, typisk inntekt, utgifter, arbeidsgiver samt opplysninger om din gjeld. Ønsker du å akseptere et lånetilbud du har fått, kan du bruke Bank-ID til å signere lånedokumentene.

Søknaden sendes så ut til Lendo sine samarbeidspartnere, og dersom noen ønsker å tilby deg lån vil du få et tilbud på Lendo sine nettsider. Du kan fritt velge hvilket tilbud du vil akseptere. Dersom du får et tilbud fra en av bankene som Lendo samarbeider med, må du akseptere innen 30 dager.

Fordeler med å søke om lån via Lendo

Fordelene ved å bruke en låneformidler når du søker om forbrukslån er mange. For det første har du muligheten til å få et tilbud fra inntil 10 ulike banker og lånetilbydere. Dette gir deg muligheten til å velge fritt hvem du vil akseptere et tilbud fra, og dette øker sjansene for å få de beste betingelsene på markedet.

Samtidig har Lendo er veldig enkel søknadsprosess, og du får svar på søknaden innen 24 timer.

Hvem kan søke om Lendo forbrukslån?

For å kunne søke om forbrukslån via Lendo må du være minst 20 år gammel. I tillegg krever Lendo sine samarbeidspartnere at du har en årsinntekt på minst 200 000 kroner. Du kan ikke ha registrerte betalingsanmerkninger eller inkassosaker, og du må ellers ha en ryddig økonomi. Søkerne må være norske statsborgere, men også utenlandske statsborgere kan søke om forbrukslån dersom de har hatt en liknet inntekt i Norge i minst tre år.

Oppsummering

Lendo er en glimrende aktør for deg som ønsker å spare tid på søknadsprosessen om lån, og som samtidig ønsker å sammenligne mange ulike lånetilbud. Med kun en enkel søknad gjennom Lendo sin nettside vil du få lånetilbud fra flere av de største bankene og lånetilbyderne. Selve formidlingstjenesten til Lendo er naturligvis gratis, og du blir ikke bundet av lånetilbudene med mindre du ønsker å akseptere et lånesøknad og inngå en låneavtale.