Kredittkort med cashback

Dersom du ikke vet hva cashback er, bør du få med deg dette. Mange kredittselskap legger seg ekstra i selene for å gjøre seg attraktive overfor kundene sine. Konkurransen mellom bankene er hard, noe som kommer oss forbrukere til gode. I et godt kredittkort, kan vi få mer enn 50 dager rentefritak ved kjøp av tjenester og varer, noe som i realiteten er et gratis lån. I tillegg får vi gjerne med oss en rekke rabatter og fordeler, som vi ikke finner andre steder. En av disse er cashback.

Hva er cashback?

Enkelte kredittkort tilbyr deg rett og slett penger tilbake på transaksjoner du gjør med kortet (gjelder ikke uttak av kontanter). Det vil si at en viss prosent av summen du betaler for en vare eller tjeneste, tilbakeføres til din konto hver måned. Prosentsatsen varierer i forhold til hvilket kredittkort du velger.

Merk deg at de fleste kredittselskap som tilbyr cashback, har en øvre grense for hvor mye du får tilbakebetalt. Dersom du er veldig sparsommelig anlagt, og opptatt av å skaffe deg slike fordeler, er det ingenting i veien for å utnytte tilbudene fra flere kredittselskap. Faktisk er det mange som eier både tre og fire kredittkort, og bruker de avhengig av hvor de får de beste fordelene.

Koster det noe å ha kredittkort?

Svaret på dette er ja og nei. Bruker du kortet smart, sparer du faktisk penger, og kan oppnå andre fordeler du ikke får ellers. Et gebyrfritt kredittkort er gratis, inntil du pådrar deg renter for benyttet kreditt. Dette unngår du ved å bruke vanlig bankkort tilknyttet din lønnskonto, når du tar ut kontanter. I tillegg er det om å gjøre å bare bruke kredittkortet dersom du vet du kan betale tilbake hele kreditten, før den rentefrie perioden er over. Denne perioden er som regel ganske lang, og ofte opp i hele 50 dager.

Relevante artikler: