Kredittkort med bonuspoeng hos flyselskapene

Nordmenn elsker å reise, og nesten ingen flyr mer enn nordmenn. Flyr du mye så er du sikkert godt kjent med bonusprogrammene hos flyselskapene. Det du kanskje ikke er så godt kjent med er at det er mulig å skaffe seg mange bonuspoeng som du kan bruke på flyreiser ved å bruke et kredittkort som er knyttet til bonusprogrammene.

I Norge er det kort fortalt to flybonusprogrammer som det er verdt å nevne. Det ene er Norwegian sitt Norwegian Reward. Det andre er SAS sitt Eurobonus. Begge bonusprogrammene har kredittkort tilknyttet dem som gjør det enda enklere å samle bonuspoeng til din neste flyreise. Vi har sett nærmere på de ulike bonusprogrammene og hvordan du kan bruke kredittkort på en smart måte for å skaffe deg bonuspoeng.

CashPoints i Norwegian Reward med kredittkort

Flyselskapet Norwegian er et av få lavprisselskap som har sitt eget bonusprogram – Norwegian Reward. Programmet startet opp i 2007, men det er først de siste årene at kundene virkelig har oppdaget alle fordelene Norwegian Reward har å by på.

I Norwegian Reward kalles bonuspoengene «CashPoints». Bonusprogrammet til Norwegian er veldig enkelt å forstå seg på (mye enklere enn Eurobonus) og 1 CashPoint er enkelt forklart verdt 1 kroner.

Du kan bruke CashPoints til å kjøpe flybilletter hos Norwegian. I tillegg får du «rewards» når du har hatt et visst antall flyreiser. Disse belønningene kan brukes til å få ekstra CashPoints-boost, gratis Fast Track, gratis setereservasjon eller gratis bagasje.

Det er mange måter å tjene CashPoints på. Norwegian Reward har en egen side som gjør det enkelt å få oversikt over hvordan man kan tjene CashPoints. I hovedsak tjener man CashPoints ved å tilknytte seg ulike abonnement (f.eks. på strøm, mobil o.l.) eller å handle varer gjennom ulike butikker som Norwegian Reward samarbeider med. I tillegg tjener man CashPoints når man kjøper flybilletter hos Norwegian. Det denne artikkelen primært skal handle om er kredittkortet til Norwegian, som er direkte tilknyttet mot Norwegian Reward.

Med Norwegian sitt eget kredittkort tjener du nemlig CashPoints hver gang du handler noe med kortet, og bruker du Norwegian-kortet når du kjøper flybilletter tjener du meget godt med CashPoints.

Kredittkortet til Norwegian er rett og slett en gavepakke til Norwegian Reward-brukere og den enkleste måten å tjene opp CashPoints på.

Ved bruk av Norwegian sitt kredittkort tjener du CashPoints på følgende måter:

 • Kjøper du Flex-billetter hos Norwegian får du 20 prosent av billettprisen i CashPoints
 • Kjøper du LowFare-billetter hos Norwegian får du 5 prosent av billettprisen i CashPoints
 • For alle andre handler med Norwegian-kortet får du 1 prosent av kjøpesummen du handler for i CashPoints

For å bli med i Norwegian Reward kan du registrere deg hos norwegianreward.no. Her finner du i tillegg en oversikt over hvor mange CashPoints du har tjent opp, og hvordan du kan tjene enda flere CashPoints.

Av andre fordeler som Norwegian sitt kredittkort byr på kan vi nevne reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet når du betaler minst halvparten av reisen med Norwegian-kortet samt egenandelforsikring på leiebil.

Kortet gir deg i tillegg inntil 6 uker rentefri betalingsutsettelse, og har ingen årsgebyrer.

Eurobonus-poeng med kredittkort

SAS sitt Eurobonus-program er noe mer avansert enn Norwegian sitt Norwegian Reward. I denne artikkelen går vi ikke inn på alle detaljene rundt Eurobonus-programmet, men fokuserer på kredittkortene som gjør det mulig for deg å tjene Eurobonuspoeng mens du handler. Per i dag er det hele 14 ulike kredittkort som gir deg muligheten til å tjene opp Eurobonuspoeng.

Kredittkortene som er koblet direkte opp mot SAS sin Eurobonus er:

 • SAS Eurobonus Classic American Express: 10 Eurobonus-poeng per 100 kroner
 • SAS Eurobonus Premium American Express: 15 Eurobonus-poeng per 100 kroner
 • SAS Eurobonus Platinum American Express: 20 Eurobonus-poeng per 100 kroner.
 • SAS Eurobonus Diners Club: 10 Eurobonus-poeng per 100 kroner
 • SAS Eurobonus World Mastercard: 10 Eurobonus-poeng per 100 kroner

Følgende kredittkort tilbyr oppkobling mot Eurobonus-programmet som en tilleggstjeneste:

 • DnB Mastercard: 15 poeng per 100 kroner
 • DnB Private Banking Mastercard: 25 poeng per 100 kroner
 • DnB SAGA Mastercard Gold: 20 poeng per 100 kroner
 • DnB SAGA Mastercard Platinum: 20 poeng per 100 kroner

For å få koblet opp disse kortene mot Eurobonus må du betale et månedsgebyr på mellom 49 kroner og 99 kroner.

I tillegg gir følgende kredittkort deg muligheten til å tjene opp poeng som du kan veksle inn i Eurobonus-poeng:

 • Trumf VISA: Trumf-poeng kan veksles inn i Eurobonus. Du tjener 27,78 Eurobonus-poeng per 100 kroner
 • Shell Mastercard: du tjener Trumf-poeng på samme måte som med Trumf VISA. Du tjener 13,89 Eurobonus-poeng per 100 kroner.
 • American Express Card (Green/Gold/Platinum du tjener Membership Rewards-poeng som du kan veksle inn i Eurobonus-poeng. Du tjener 20 Eurobonus-poeng per 100 kroner.