Kjøpe Bitcoin (en steg for steg guide)

Kryptovalutaen Bitcoin er på alles munn om dagen, og mediene elsker å skrive om Bitcoin. Du har kommet hit fordi du vil kjøpe Bitcoin. Det er kanskje ikke så rart. På få år har Bitcoin virkelig tatt finansmarkedene med storm, og verdien av Bitcoins har økt dramatisk de de siste årene. Når denne artikkelen skrives har verdien av Bitcoin nettopp nådd ”all time high”. 1 Bitcoin er verdt nesten 7000 USD. Det er en ganske annen verdi enn noen få øre som en Bitcoin var verdt da det ble sluppet på markedet i 2007. Du som leser denne artikkelen har fått opp øynene for Bitcoin, og lurer på hvordan du kan kjøpe Bitcoin. Det skal vi forklare deg i vår steg for steg guide som følger under.

Jeg vil kjøpe Bitcoin nå, ta meg direkte til Coinbase så jeg kan begynne å handle.

Slik går du frem for å kjøpe Bitcoin

Den enkleste måten å kjøpe Bitcoin på er å bruke en av de mange Bitcoin-børsene som finnes på nettet. I denne guiden fokuserer vi på Coinbase.com, som er en av de største og mest seriøse børsene der ute. På Coinbase kan du kjøpe og selge Bitcoin, men også andre kryptovalutaer som Ethereum og Litecoin. Coinbase fungerer som et bindeledd mellom kjøper og selger, og er tilbyr også en elektronisk lommebok der du kan lagre dine Bitcoins.

  •  1) Det første du må gjøre for å kunne kjøpe Bitcoin er å registrere en ny konto på Coinbase.com. Registreringsprosessen kan føles litt tungvint, men det er viktig med en seriøs registreringsprosess slik at Coinbase er sikker på at du er en seriøs bruker. I løpet av registreringsprosessen må du laste opp kopi av førerkort, bankkort eller pass. Vi anbefaler at du bruker passet ditt som legitimasjon. Husk at bilde du tar av passet ditt må være tatt i godt lys. Coinbase krever nemlig at bildet er klart og tydelig for at de skal godkjenne legitimasjonen din. Dersom versifiseringen av legitimasjonen ikke fungerer på første forsøk bør du forsøke å ta et bedre bilde eller scanne inn legitimasjonen.
  • 2) Med en gang kontoen din hos Coinbase.com er godkjent kan du begynne å kjøpe Bitcoin. Selge kjøpsprosessen er veldig enkel. Du taster inn hvor mange Bitcoins du ønsker å kjøpe i EUR eller USD, og betaler enkelt med kredittkort. På Coinbase kan du se til hvilken kurs du handler, og dine Bitcoins blir plassert i en egen lommebok hos Coinbase som heter BTC Wallet.
  • 3) Selv om den elektroniske lommeboken hos Coinbase er sikker og trygg, anbefaler vi at du i tillegg oppretter en egen personlig Bitcoin-lommebok på Blockchain.info/wallet. Det absolutt sikreste er å overføre dine Bitcoin til denne lommeboken fra lommeboken på Coinbase. Når du opprettet din elektroniske lommebok på Blockchain.info bør du også sørge for å gå igjennom alle sikkerhetstiltakene som siden anbefaler. Dette sikrer at det er nesten umulig å hacke lommeboken din og at du ikke risikerer å miste tilgangen til lommeboken.
  • 4) For å overføre Bitcoin fra Coinbase til din lommebok på Blockchain.info klikker du på linken ”Send/Request” taster inn adressen til din elektroniske lommebok som du finner ved å klikke på ”Revieve”. Hos Coinbase skriver du inn denne adressen og klikker på ”Send Funds”. Husk at Coinbase vil ta et lite gebyr både for å kjøpe Bitcoins og for å overføre Bitcoins.

Bør man investere i Bitcoin?

Som nevnt innledningsvis så har verdien på Bitcoin øktmed mange tusen prosent siden den elektroniske valutaen ble lansert i 2007. Det siste året har kursen til tider hatt store svingninger, og det er umulig å si hva verdien av Bitcoin vil være i fremtiden. At både mediene og nå også den finansverdenen for alvor har fått øynene opp for Bitcoin, tyder imidlertid på at verdien på Bitcoin kan stige dramatisk i årene som kommer. Noen mener at verdien på Bitcoin om noen år kan ligge på over 100 000 USD per Bitcoin, dvs. langt høyere enn verdien er i dag. Det er uansett viktig å huske på at Bitcoin er en volatil valuta, og at du aldri bør investere mer enn du har råd til å tape.

Hva er egentlig Bitcoin?

Bitcoin ble ”skapt” i 2007 av en ukjent utviklet som kaller seg Satoshi Nakamoto. Ingen vet hvem denne utvikleren er, om det kun er en person eller om det er en gruppe av utviklere. Det som er sikkert er at Bitcoin er basert på svært avansert og desentralisert teknologi. Bak Bitcoin ligger en teknologi som kalles Blockchain. Dette er kort forklart et nettverk av desentraliserte databaser med protokoller som et etterprøvbare for alle som bruker det. Bitcoin eier derfor av alle som eier Bitcoin, og er ikke kontrollert av verken myndigheter eller enkeltbrukere. Bitcoin er et finanssystem på utsiden av de kontrollerte finanssystemene. I tillegg til å kunne kjøpe og selge Bitcoin er det også mulig å ”mine” etter Bitcoin. Dette er avanserte prosesser der datamaskiner løser kompliserte likninger samtidig som maskinene er med på å godkjenne og verifisere alle Bitcoin-transaksjoner. Brukerne av disse maskinene blir belønnet med Bitcoins.

Den enkleste muligheten for å skaffe seg Bitcoins er uansett å kjøpe dem ved å bruke kredittkort, og i vår guide lengre opp i artikkelen viser vi deg hvordan du på en enkel måte kan gjøre dette.

Systemet er satt opp slik at det aldri vil finnes mer enn 21 millioner Bitcoins, men til gjengjeld kan Bitcoin deles opp i potensielt uendelig små biter. På den måten går man aldri ”tom” for Bitcoins.