Kan man ta ut penger i butikk med kredittkort?

Av og til kan man ha behov for litt ekstra kontanter, og det er ikke uvanlig å ta ut penger i matbutikker og andre butikker når man handler. De fleste butikker aksepterer at man tar ut penger i tillegg til varekjøpet, så sant de har kontanter nok i kassen.

Betaler du med kredittkort, det vil si VISA kreditt eller MasterCard, kan du imidlertid som hovedregel ikke ta ut penger i matbutikken eller i andre butikker. Systemet til butikkene og betalingsterminalene er laget slik at uttak med kredittkort rett og slett ikke er mulig.

Våre lesere er imidlertid varlet oss at det faktisk fungerer å ta ut penger med kredittkort i noen butikker, og at dersom du gjør dette i forbindelse med varekjøp så regnes hele beløpet som varekjøp, noe som betyr at rentene for uttaksbeløpet ikke begynner å løpe imidlertid.

Vi er ukjente med hvilke butikker som tilbyr denne løsningen, men vi vet at noen matbutikker fortsatt tilbyr en «bank i butikk»-løsning, og det er mulig at det går an å ta ut penger ved bruk av kredittkort i disse butikkene.

Renten begynner å løpe med en gang ved uttak

Skulle du finne en butikk der du kan bruke kredittkortet ditt til å ta ut penger, må du være klar over at renten ved uttak normalt begynner å løpe med en gang. Den rentefrie perioden gjelder som hovedregel ikke ved uttak – og du vil i de fleste tilfeller bli belastet med renter på uttaksbeløpet fra uttaket finner sted. Det samme gjelder deg som skal ta ut penger med kredittkort i minibank, også her begynner rentene på de fleste kortene å løpe fra du foretar utløpet. Den rentefrie perioden som de fleste kort tilbyr gjelder som hovedregel bare varekjøp. Dette er viktig å være klar over.