Hvorfor velge forbrukslån?

Det er mange varsellamper som lyser når det gjelder forbrukslån, spesielt i disse dager, der gjeldsgraden har nådd astronomiske størrelser for norske husholdninger. Mange får problemer fordi de ikke følger de retningslinjer man bør for å få et godt forhold til dette. Så hvordan kan vi få det beste forbrukslånet uten at det koster oss skjorta?

Dyrt lån – men ikke alltid

Det er ingen tvil om at forbrukslån er et dyrt lån, med høyere rente enn hva vi forbinder med andre typer lån. Men av og til der det godt å ha en slik ekstra beholdning man kan bruke av. Og det er nettopp det man bør se det som, en buffer som man kan bruke til uforutsette og andre planlagte ting.

Er du flink å betale inn hele lånebeløpet innen forfall, vil du nemlig slippe å betale noe som helst renter i det hele tatt. Det er gjerne kredittkort dette gjelder for, som er kreditt som du kan bruke til forbruk. Men hvem er det som har råd til det. Forhåndsregelen bør derfor være at du har råd til å punge ut hele lånet når lønna kommer.

Et godt tips for er å legge ned en innsats for å finne billigste forbrukslån. Med vår sammenligningstjeneste får du en god oversikt over markedets billigste forbrukslån.

Kreditt eller forbrukslån?

Så skal du velge et forbrukslån hvor du får overført hele lånesummen på konto, eller et kredittkort hvor du kan bruke kortet til hva det skulle være når som helst? Det kommer selvfølgelig an på hva du skal bruke pengene til, men vi liker godt et kredittkort som for eksempel er knyttet opp mot primærbanken. Det er fordi man ofte kan få bedre betingelser på disse, og enda bedre oversikt direkte i nettbanken. Derfor trenger du ikke opprette flere nettbanker, da du allerede har konto her. Selv om dagens teknologi ikke gjør dette problematisk, er det likevel greit å ha færrest mulig slike bankforhold.

Kredittkort har også den fordelen at man kan bruke det på reise, få forsikring og rabatt på diverse varer. Er du en storforbruker av en bestemt vare, bør du sjekke ut om dette gjelder ditt valgte kredittkort.

Fordelen med forbrukslån er ofte at du kan få en større sum til litt bedre rente. Men man må huske på at det er smartest å bruke forbrukslånet som en investering. I noe som gir tilbake en verdi. Det kan være oppussing av badet, reparasjon av bilen, kjøp av aksjer som plutselig stiger eller en ferie som får dere til å slappe av etter mange år uten sommerferie.

Lån skal betales tilbake

Husk at alt du lånet, uansett hva du bruker pengene til, skal betales tilbake. Derfor er det en del ting du bør ta med i betraktningen. For det første vil vi anbefale å skaffe en e-faktura avtale. Dette gjør at du faktisk sparer penger på gebyrer. Noen selskap tar faktisk opp mot 100 kroner for å sende ut en regning i papirform. Per utsendelse. I løpet av ett år vil det bli 1200 kroner, i løpet av ti år vil det utgjøre 12000 kroner!!

For det andre vil vi anbefale deg å betale før forfall. Av og til kommer forfallene på helg, og da har ikke bankene løsninger for trekk. Dette gjør at ekstra renter kan bli lagt på. Sørg derfor for å ha 1-7 dager å gå på.

Det tredje vi anbefaler er å sørge for å betale inn mer i de periodene man kan, for eksempel når man får feriepenger eller ekstra penger å rutte med. Har man et kredittkort, vil man uansett ha pengene tilgjengelig. Lykke til med lånet du velger, enten det er forbrukslån eller kredittkort.