Handle trygt på nett med kredittkort

Netthandelen har eksplodert på verdensbasis. Aldri før har folk handlet mer på nettet, og dette gjelder også norske forbrukere. De aller fleste nordmenn har kjøpt noe over internett, og statistikk viser at nesten 50 % av kjøp på nettet gjelder feriereiser.

For å kjøre bestilling av ferie og andre varer på nett så trygt som mulig anbefales det å benytte seg av kredittkort. Grunnene til dette er mange, og denne artikkelen lister opp noen grunner til at det er fornuftig å bruke kredittkortet sitt når man bestiller ferie eller handler andre varer via nettet.

Betalingsutsettelse og reiseforsikring

De aller fleste kredittkort gir brukeren en betalingsutsettelse. Denne betalingsutsettelsen er normalt på 45 til 50 dager avhengig av kort. At brukeren har en betalingsutsettelse betyr at brukeren normalt rekker å motta varene, og å sjekke at disse er i henhold til bestillingen, før man betaler. Har man bestilt en feriereise via nettet og brukt et kredittkort til å betale med, vil ofte en automatisk reiseforsikring være inkludert. Dette gjelder normalt der minst 50 % ferien er betalt med kredittkortet.

Et kredittkort er ikke knyttet opp mot en vanlig bankkonto, og brukerne er derfor bedre sikret mot at pengene ikke blir tapt dersom det viser seg at det er noe feil med tjenesten eller varen som man har kjøpt.

Rett mangelskrav direkte mot kredittyter

Dersom har oppdager feil eller mangler på en vare eller en tjeneste du har kjøpt med kredittkort, kan du kontakte selgeren for å kreve kompensasjon for feilen. Dersom selger ikke overholder sine forpliktelser overfor deg, kan du rette ditt krev direkte mot utstederen av kredittkortet. Dette følger av finansavtaleloven.

Kredittkort beskytter rett og slett forbrukerne bedre mot svindel på nett, og vi anbefaler derfor alle som handler på nettet til å benytte seg av kredittkort som betalingsmetode.