DnB MasterCard kredittkort

DnB er Norges største finansinstitusjon og tilbyr selvsagt et bredt utvalg av kredittkort. Ikke alle kort er tilgjengelige for alle, det vil variere alt etter hvilket kundeforhold du har til banken, men vi skal her se på de mest vanlige kredittkortene fra DnB.

DnB Sølvkort

For eksisterende kunder i DnB er Sølvkortet det vanligste kredittkortet å bli tilbudt. Dette er et kredittkort av typen MasterCard, med en kredittgrense som tilbys individuelt, ut fra din økonomiske situasjon. Kortet har på nåværende tidspunkt en nominell rente på 18,60%, noe som gir en effektiv rente på 24,19%. Dette er omtrent midt på treet blant norske kredittkort. Det er ikke blant de dyreste, men det finnes absolutt også en rekke kredittkort som er rimeligere. Det er verdt å merke seg at kortet ikke har noe fast årsgebyr, men det er relativt dyrt å bruke i utlandet, der det er et valutapåslag på hele 1,95%. Tar du ut penger i en minibank i utlandet blir du ilagt et gebyr på 40kr. + 1% av beløpet, hvilket også er ganske dyrt.

En ting som virker veldig forlokkende med MasterCard sølvkort fra DnB er at du kan kople det opp mot din SAS Eurobonus-konto og automatisk opptjene ekstra-poeng hos Eurobonus, som du kan ta ut i flyreiser eller oppgraderinger. Dette gir deg 15 poeng per 100kr. Du bruker på kortet. Nedsiden er at denne tilleggstjenesten koster hele 49kr. I måneden. Vi snakker altså nesten 600kr. I året bare for å få lov til å tjene opp bonuspoeng. Da sier det seg selv at du skal bruke kortet ganske mye for at dette skal lønne seg. Skal du tjene nok poeng til en tur-retur reise i Norge med SAS, må du bruke kortet for omtrent 125.000kr.

I tillegg til muligheten for kopling mot EuroBonus, tilbyr DnB også et bonusprogram på kredittkortet, som gir deg kickback og rabatter ved spesielle kampanjer. I tillegg får du den vanlige reiseforsikringen, hvis du betaler minst 50% av transportkostnadene for reisen, med kortet.

DnB SAGA MasterCard

Er du SAGA-kunde i DnB kan du få et SAGA MasterCard kredittkort. Dette kortet har en noe lavere rente enn Sølvkortet. På nåværende tidspunkt er den nominelle renten 1,5% per måned, hvilket gir en årlig effektiv rente på omtrent 20,62%.

I likhet med Sølvkortet, kan du også på SAGA MasterCard få koplet kortet ditt opp mot EuroBonus, men med SAGA-kortet er prisen hele 99kr. I måneden, altså nesten 1.200kr. I året. Du får riktignok 12.000 EuroBonus-poeng i velkomstbonus når du tegner avtalen, men ikke desto mindre fremstår dette som relativt dyrt, og du skal bruke kredittkortet svært aktivt, hvis dette er noe som skal lønne seg.