Coop MasterCard kredittkort

Er du Coop-medlem har du mulighet for å få et MasterCard kredittkort i tillegg til ditt eksisterende medlemskort. Kortet gir deg rabatt i alle Coops butikker i hele Norge, i tillegg til en generell kick-back på bruk av kortet.

Bruk av kortet i Coops butikker

Når du handler i en av Coops mange butikker i Norge og betaler med kredittkortet, får du automatisk 1% kick-back, i tillegg til det vanlige kjøpeutbyttet, som du får via ditt Coop-medlemskap. Kjøpeutbyttet blir fortsatt utbetalt årlig, mens den ekstra bonusen på 1%, blir godskrevet kredittkortet ditt, en gang i måneden. Kredittkortet er selvsagt koplet direkte mot din Coop-konto, slik at du ikke trenger å vise ditt Coop medlemskort når du handler. Ditt medlemsnummer blir automatisk registrert og du opptjener automatisk kjøpeutbytte.

Generell kick-back ved bruk av kortet

I tillegg til bonusen du opptjener når du handler i Coops egne butikker, får du også 1% kick-back på all annen bruk av kortet, dog unntatt handel i konkurrerende kjeders dagligvarebutikker i Norge. Dette er for så vidt naturlig nok, da Coop ikke ønsker å subsidiere dine innkjøp i Rema eller Kiwi, men det gjør samtidig også kredittkortet noe mindre attraktivt, med mindre du faktisk gjør de aller fleste av dine dagligvareinnkjøp hos Coop. Matinnkjøp står gjerne for en betydelig del av husstandens totale utgifter, og hører du til dem som sprer sine innkjøp over flere kjeder, vil du derfor ofte være bedre tjent med et mer generelt kredittkort, som gir deg en kick-back i alle matbutikker, og ikke bare hos en enkelt kjede.

Du kan bare opptjene bonus på et årlig bruk av kortet på opp til 250.000kr. Hvilket tilsvarer 2.500kr. I bonus. Du kan selvsagt fortsatt bruke kortet ut over denne summen, så lenge du holder deg innenfor kredittgrensen, men du vil da ikke tjene opp bonus på bruken.

Dyrt å heve kontanter

Det er ingen årsavgift på kredittkortet fra Coop, og det er ikke noe gebyr ved bruk av kortet i butikk og på nett, men ønsker du å ta ut kontanter blir det fort kostbart. I Norge må du betale 15kr. + 1% av beløpet. Hever du 5.000kr. I en norsk minibank, koster det deg dermed 65kr. I gebyr. Tilsvarende er gebyret ved uttak av kontanter i utlandet 30kr. + 1% av beløpet + et valutapåslag på 1,75%.

Bredt utvalg av forsikringer

I tillegg til den typiske reiseforsikringen som kommer med de fleste kredittkort i dag, har du med Coop Masterkortet også mulighet for å velge mellom hele 7 andre forsikringer, som du kan tegne hvis du ønsker, for en fast pris på 90kr. pr. forsikring per år. Her finner du blant annet en forsikring som dekker egenandelen ved skade på leiebil og en nøkkel og dokumentforsikring som dekker kostnad til låsesmed hvis du mister nøklene dine, og kostnader forbundet med å utstede nytt pass og førerkort, hvis du mister disse. Om slike forsikringer er verdt 90kr. I året kan kanskje diskuteres, men for noen kan dette sikkert være nyttig.